Home > Artifort


1 tot 51 van 106 Pagina: 1 2 3 Toon producten per pagina

1 tot 51 van 106 Pagina: 1 2 3
Toon producten per pagina

Artifort | Welkom in onze Artifort online shop

Artifort is de merknaam waaronder Wagemans Maastricht BV haar designmeubels verkoopt. De naam is een bedachte samentrekking van de woorden "ars" (verwijst naar kunstzinnig) en "fortis" (verwijst naar duurzaamheid).
 

Artifort geschiedenis

Artifort is een merk dat al jaren bekend staat om haar tijdloze ontwerpen en de prachtige collectie van meubels. Bijvoorbeeld de welbekende klassiekers van ontwerpers Pierre Paulin en Patrick Norguet. Enkele bekende modellen van Artifort zijn de Artifort Apollo en de Artifort Orange Slice.

Hoewel Wagemans in de eerste helft van de 19e eeuw is opgericht, duurde het tot in de zestiger jaren van de 20e eeuw voordat Artifort-meubelen, en dan met name het zitmeubilair, internationaal bekend werden. Dat had te maken met het aantrekken van aanstormende buitenlandse architecten voor het ontwerp van deze meubelen.

Artifort 'claim to fame' is onder andere gebaseerd op de modellen die Pierre Paulin en Geoffrey Harcourt ontwierpen. De zit-modellen van de eerstgenoemde vallen in twee categorieën in te delen:

  • combinaties van metaal & leer;
  • combinaties van plastic/metaal/hout & latex-schuim.

Bekijk eens onze bestsellers van Artifort als Mare bank, Orange Slice fauteuil en Apollo fauteuil


 


Wij hebben veel producten van Artifort op voorraad en kunnen deze zeer snel leveren, wij leveren overigens alle Artifort producten gratis bij u thuis in heel Nederland.