Home > Hulsta


1 tot 47 van 47 Pagina: 1 Toon producten per pagina1 tot 47 van 47 Pagina: 1
Toon producten per pagina

Hülsta | Woon & Slaap Center

Uit de familienaam van de oprichter Hülsta en de plaatsnaam Stadtlohn ontstond de merknaam Hulsta. Hulsta heeft zich de afgelopen 50 jaar ontwikkeld tot een wereldwijd gerenommeerde meubelfabrikant.

Karl Hülsta (de oprichter van de Hulsta-fabrieken):"Ook al wordt aan de stabiliteit van tal van waarden sterker getwijfeld; de waarde van een gecultiveerd ingerichte woning en de uitstraling daarvan op het levensgevoel blijven onomstreden."

Meubelen zijn meer dan alleen een gebruiksvoorwerp. Ze weerspiegelen een persoonlijkheid- niet alleen die van de fabrikant- maar ook die van de klant. Hulsta meubelen worden uitsluitend in Duitsland gemaakt voor klanten over de hele wereld. Het is van belang dat de vormgeving tijdloos is en het een bijzonder fraai meubelstuk wordt. Mensen moeten hun huis inspirerend vinden, want mode vergaat. Wat blijft is de kwaliteit, hoogwaardige verwerking. Ook de productie wordt geleid door deze pretentie.
 

Hülsta geschiedenis

Alois Hülsta in 1940 een meubelmakerij in Stadtlohn vestigde, legde hij de grondslag voor een bedrijf dat nu ruim 1450 medewerkers telt en zijn meubelprogramma's over de gehele wereld levert. De vestigingsplaats in Westmünsterland is men tot op heden trouw gebleven: Hülsta -meubels worden uitsluitend in de vier fabrieken in Stadtlohn, Ottenstein en Heek vervaardigd. De Hülsta -dochter in Bad Bentheim produceert op het hoogste kwaliteitsniveau fineren die veel bijdragen tot de ongeëvenaarde uitstraling van de meubels.

Zijn belangrijkste principes voor de meubelfabricage had Karl Hülsta, de zoon van Alois Hülsta, reeds als jonge man geformuleerd. Bij elkaar vormden die een visie die nog steeds de kern van de Hülsta -filosofie is: meubels moeten functioneel zijn, ze moeten plezier geven en veel ruimte voor individuele invulling vrij laten. De kwaliteit moet aan de hoogste eisen voldoen. Dat deze ideeën in daden werden omgezet, laat een lange reeks van onderscheidingen en waarmerken zien. Sinds de oprichting in 1940 is er veel veranderd. Maar één ding is altijd gelijk gebleven: de eisen die gesteld worden aan kwaliteit. Hülsta is momenteel wereldwijd de maatstaf voor systeemmeubelen van de allerhoogste kwaliteit.

Kroon op een levenswerk: Karl Hülsta wordt in 2001 onderscheiden met "het Grootkruis van Verdienste" van de Bondsrepubliek Duitsland. Nog in dat zelfde jaar overlijdt hij veel te vroeg op 71-jarige leeftijd.

In 2004 wordt Hülsta in de koningsklasse van Duitse merken opgenomen en onderscheiden als één van Duitslands "merken van de eeuw". En alsof het dan nog niet genoeg is, verleent LGA Bayern, in Neurenberg, Hülsta de kwaliteitskeur "Premium-Qualität". Tot nu toe is Hülsta de enige meubelfabrikant, die deze onderscheiding toegekend werd.
 

Hülsta Slaapkamers & Meubelen

Hülsta heeft kwaliteit voorop staan bij hun slaapkamers en meubelen. Hülsta is een internationaal merk en wordt wereldwijd verkocht, maar om wel de juiste kwaliteit te blijven leveren wordt de gehele collectie uitsluitend in Duitsland gemaakt.

Hülsta maakt zowel slaapkamers als woonkamers, zoals tafels, wandkasten en dressoirs van klassiek tot modern. Hülsta heeft daarom verschillende programma's waarmee ze diverse doelgroepen kunnen aanspreken. Één van de laatste nieuwe programma's is Hülsta Mento en voor Slapen wordt de Hülsta Ceposi vaak gebruikt in de advertenties.

Bekijk ook onze Hülsta showroommodellen!