Home > Jori


1 tot 51 van 124 Pagina: 1 2 3 Toon producten per pagina

1 tot 51 van 124 Pagina: 1 2 3
Toon producten per pagina

Jori | Welkom in onze Jori online shop!

Bezoek eens één van de Jori studio's van Berden Wonen. Een groot aantal Jori banken, relaxfauteuils, poefs en salontafels staan opgesteld in onze interieurzaken Jori is meer dan een zitmeubel, Jori wordt een deel van uw leven. Voor de ene een knuffelhoek, voor de andere een bron van creativiteit of een gelukzalig moment van ontspanning.
 

Jori geschiedenis

Juan Jorion startte in 1968 in het West-Vlaamse Wervik (België) met het ontwerp en de productie van 'eigentijdse zitmeubelen'. Onder de naam JORI specialiseerde het bedrijf zich door de jaren heen in hoogwaardige, hedendaagse lederen zitmeubelen, die een perfecte combinatie zijn van exclusief design, optimaal zitcomfort en hoogstaande kwaliteit.

In de vroege jaren '70 begon de samenwerking met internationaal gerenommeerde meubeldesigners, waaronder Jean-Pierre Audebert; binnenhuisarchitect, geboren in Beauvais, Frankrijk, studeerde aan de "Ecole Boulle"en verdiende zijn sporen door de realisatie van zowel binnenhuisprojecten als specifieke ontwerpen voor, in het bijzonder, financiële instellingen, openbare gebouwen, scholen. Hij is lid van de beroemde SAD (Sociëté des Artistes Décorateurs) gevestigd in Parijs. De organisatie groepeert de top van Franse Designers. Hij realiseerde onder meer diverse projecten voor de Franse hoge snelheidstrein of TGV, en productontwikkelaars, waaronder Paul Verhaert. Begin de jaren '90 vervoegen de twee jonge ontwerpers Christophe Giraud en Koek Verhaert het team. JORI slaagt er steeds weer in zichzelf opnieuw uit te vinden. In 2003 verrast de meubelproducent met Kamasitra, een prestigieuze jonge en trendy zitmeubellijn.

Nauwelijks een jaar later pakt JORI uit met de Diners, een eerste stoelencollectie en opnieuw een merkpositionering met een duidelijke signatuur.

Met de lancering van de Originals, een nieuw merk dat de meer traditionele lijn van JORI omvat, maakt JORI in 2005 de laatste stap in de hertekening van zijn merkenarchitectuur.

Voortaan zal de volledige collectie zitmeubelen worden onderverdeeld in drie sterke en uitgesproken merken: Originals, Diners en Kamasitra. Deze drie merken bundelen, elk op een specifieke manier, de traditionele waarden die elk meubel van JORI typeren: een uitgekiend design, het grenzeloos zitcomfort, de vormgeving door topontwerpers en een uitvoering in exclusief kwaliteitsleder.