Home > PME Legend > Bare MetalPME Bare Metal


Inspiratie is te vinden in de meest onwaarschijnlijke plaatsen, het heldere moment kan door de eenvoudigste objecten ontstaan. Soms kan iets zonder "Fringe and Frills" leiden tot de tot de geboorte van iets nieuws. De PME Legend Bare Metal collectie is zoiets nieuws

PME Bare metal Geschiedenis


Toen een vleugel van een DC-3 dakota helemaal uit Alaska werd meegebracht, leidde zijn simplistische ontwerp en Bare Metal skin tot de oorspronkelijke vonk om een collectie te ontwerpen die uitsluitend uit het strikt noodzakelijke bestaat.

Bij een classic cargo propliner zonder verf kan de gewichtsbesparing soms wel oplopen tot 400Kg. Hij vliegt daardoor zuiniger, sneller en kan er meer gewicht aan cargo mee.
De primaire functie van deze vliegtuigen was efficiëntie en geen versieringen aan het zichtbare basismateriaal. No Fringe no Frills

De laatste afgewerkte vliegtuigen, deze Silver Birds, hadden iets van een natuurlijke schoonheid door hun strakke vormgeving. Deze fundamentele, technische benadering van vliegtuigontwerp beïnvloedt en inspireert tot op de dag van vandaag de elementen en materialen van de PME Legend Bare Metal collectie. De gebruikte stoffen zijn efficiënt, het ontwerp is technisch geavanceerd en doelgericht, maar zonder opsmuk, puur ontworpen om te presteren!