Berden & woonadvies

  Lotte's Blog

  Bent u uitgekeken op uw interieur, maar weet u niet zo goed waar u moet beginnen? Dan bent u de maand oktober bij Berden aan het juiste adres. U kunt geheel vrijblijvend bij ons terecht voor woonadvies op maat. Een goed advies kan namelijk een groot verschil maken. Onze adviseurs gaan daarom graag samen met u een plan maken voor een heel nieuw, eigentijds interieur dat écht bij u past. Een goede voorbereiding op deze “designdate” is het halve werk, dus wij geven u graag enkele tips zodat niets een nieuw interieur nog in de weg staat.

  Designdates

  ► Stijl
  Design is er in een diversiteit aan stijlen. Het is goed om na te denken over de stijl die u graag in uw woonkamer wilt terugzien. Modern of klassiek? Naturel of kleur? Minimalistisch of uitgesproken? Een stijl zegt veel over uw persoonlijkheid. Populair is bijvoorbeeld Scandinavisch design. Denk aan de merken HAY en Carl Hansen. Kenmerkend voor deze stijl is de moderne vormgeving, het gebruik van natuurlijke materialen en de functionaliteit. Gaat uw voorkeur uit naar modern maar wel meer uitgesproken met kleur of robuustere materialen? Dan is Dutch Design (of industrieel design) wellicht iets voor u, zoals het oer-Hollandse Bert Plantagie. Italiaans design, zoals Cassina, (of hotel chique) is de klassieke tegenhanger.

  Woonstijlen

  Wellicht is uw stijl niet in een term te vangen. Begrijpelijk, want er is zoveel moois om uit te kiezen! In dat geval is het aan te raden een moodboard te maken van wat u mooi vindt. Blader die woonmagazines eens door. Knip, plak en kijk eens wat daar uitkomt. Het zou u zomaar kunnen verrassen!

  Voor inspiratie kunt u ook eens een kijkje nemen bij onze klantverhalen. Hier vindt u een overzicht van tevreden klanten die op advies van Berden hun interieur hebben aangepakt. En met een mooi resultaat!

  ► Budget
  Neem voorafgaand aan het gesprek in beraad hoeveel u wilt investeren in uw interieur. Aan de hand van uw budget en wensen kan onze adviseur bepalen wat haalbaar is. Heeft u niet veel te besteden? Het volledige interieur aanpakken zal in dat geval niet gaan. Denk goed na over wat u wilt vervangen. Onze adviseur kan vervolgens in het gesprek vaststellen welke merken in aanmerking komen en hoe er op een creatieve manier of op wat kleinere schaal toch een nieuw geheel gecreëerd kan worden. Gaat uw voorkeur uit naar een totale make-over? Dan moet dit budgettair gezien ook mogelijk zijn. Wanneer u meer te besteden heeft, kan er bovendien gekeken worden naar merken uit een hoger segment.

  ► Plattegrond & foto's 
  Om een beeld te krijgen van de ruimte, de opstelling en uw huidige interieur is ons advies een plattegrond met afmetingen en foto's van de woonruimte mee te nemen naar de designdate. Een kleine verandering zit al vaak in de opstelling van de meubelstukken. Door dit om te gooien kan een interieur al zoveel anders ogen. Ook daarbij helpen onze adviseurs u graag. Aan de hand van de plattegrond met afmetingen kan er worden gekeken naar het formaat en de opstelling van de meubelen in uw interieur. 

  ► Designdates 
  In het eerste adviesgesprek, onder het genot van een kopje koffie en vlaai, gaat het om persoonlijke aandacht. Om een beeld te krijgen van uw wensen, gaat de adviseur samen met u de winkel door om eens te kijken naar de verschillende stijlen die er zijn. U kunt aangeven wat u mooi vindt. Naast de gewenste stijl en de kleuren die u graag wilt laten terugkomen in uw interieur, zal in het gesprek worden ingegaan op het budget, gekeken worden naar de woonruimte en naar wat u graag zou willen aanpakken in uw interieur. Onze adviseur krijgt zo een beeld van uw wensen en kan daaropvolgend advies geven. 

  Designdates

  In het tweede gesprek worden concreet plannen gemaakt. Aan de hand van de plattegrond worden meubels uitgezocht, wordt een indeling gemaakt en eventueel een lichtplan opgesteld. Met Sketchup kan er een 3D tekening gemaakt worden van uw nieuwe interieur. Dit geeft een perfect, digitaal beeld van hoe uw interieur eruit komt te zien.

  Bent u toe aan een nieuwe inrichting en wilt u zich aanmelden voor de designdates? Schrijf u in via het aanmeldformulier. De adviesgesprekken vinden plaats in onze Berden vestigingen in Venlo, Heerlen, Sittard, Maastricht en Alphen a/d Rijn. De gesprekken zijn één-op-één en geheel Coronaproof. Heeft u nog vragen over de designdates? Neem gerust contact met ons op. Wij hopen u natuurlijk te mogen ontvangen in de woonmaand oktober!

  Lotte's Blog

  FB Instagram Pinterest YouTube LinkedIn