Berden & Slapen: onze expertise

  Lotte's Blog
  Een goede nachtrust is van groot belang om overdag goed te kunnen presteren. Iedereen heeft echter andere behoeftes als het op slapen aankomt. Bij Berden bent u daarom aan het juiste adres voor advies op maat. Zo hebben wij in onze vestigingen in Blerick, Heerlen en Sittard een slaapafdeling waar onze slaapexperts u van harte welkom heten. Naast Auping vindt u bij ons ook de slaapmerken: Swissflex, Tempur, Beka, Kreamat en Avek. Hieronder informeren wij u graag over ons assortiment en stellen wij u voor aan onze slaapexperts! 

  Slapen

  ► Matrassen
  Uitgerust wakker worden begint met een comfortabel matras. Ieder persoon is uniek, net als zijn of haar comfortwensen. Zo hebben lengte, gewicht, lichaamsbouw, slaaphouding en persoonlijke voorkeur invloed op wat u nodig heeft voor een goede nachtrust. 

  Als er een merk begrijpt hoe belangrijk een goed matras is, dan is dat Auping. Zo ontving Auping onlangs nog de Red Dot Design Award 2020 voor de nieuwe en circulaire Evolve matras. Auping heeft bovendien diverse andere matrassen in collectie, die verkrijgbaar zijn in verschillende hardheden. Na een korte test in een showroom is het soms lastig te zeggen of u de juiste hardheid gekozen heeft; een lichaam heeft ongeveer 4 tot 6 weken nodig om te wennen aan een nieuw matras. Voldoet de matras niet aan uw comfortwensen? Dan is het mogelijk uw Auping matras binnen 90 dagen kosteloos om te ruilen! 

  Auping Evolve

  Tempur heeft met een unieke technologie matrassen ontwikkeld waarbij de druk gelijkmatig wordt verdeeld en u zich helemaal gewichtloos voelt. Oorspronkelijk werden de matrassen ontwikkeld voor de NASA om astronauten te ondersteunen tijdens de lancering. Tempur matrassen worden nog altijd als enige erkend door de NASA. De collectie van Tempur bestaat uit verschillende modellen, zoals de Original Prima en Sensation, om zo te voldoen aan ieders comfortwensen.

  Hetzelfde geldt voor de matrassen van Swissflex. Door het gebruik van het innovatieve materiaal Geltex zorgen de matrassen voor een optimale drukverdeling, gerichte ondersteuning en hebben ze een ademend vermogen. Geltex is een combinatie van elastisch gel en luchtdoorlatend schuim. De collectie met Geltex bestaat uit 3 hoogtes. Verder heeft Swissflex nog een uitgebreide collectie matrassen. Zo is er voor ieder persoon een geschikt matras verkrijgbaar.

  ► Bedden & boxsprings
  Oorspronkelijk zijn bedden en boxsprings bedoeld om in te slapen, maar vandaag de dag worden ze voor zoveel meer gebruikt. BoxspringWe kijken er tv of lezen er een boek, voor een zieke is het de plek om beter te worden en we nemen er de dag door met onze partner na een lange werkdag. Verder is een bed of boxspring zeer bepalend voor de sfeer in uw slaapkamer. Het is daarom ontzettend belangrijk dat u de juiste keuze maakt. 

  Boxsprings hebben een luxe uitstraling en bestaan veelal uit een combinatie van 3 lagen, opgebouwd uit een basis, matras en topper die u naar merk/model en wens kunt samenstellen. De lagen zorgen voor een dubbel zo fijn slaapcomfort en bieden stevigheid en stabiliteit. Bovendien hebben boxsprings een zeer goede ventilatie, waardoor u fris wakker wordt.

  De vakmensen van Avek zijn de echte kenners als het gaat om boxsprings. De collectie bestaat uit diverse boxspring programma's zoals de 1927, Noflik en Ninety. Elk model heeft een eigen karakter en biedt een ruim aanbod aan mogelijkheden die op maat zijn gemaakt. Bedden zijn er in diverse stijlen. Het voordeel van een bed is dat u de ombouw, bodem én matras zelf kunt combineren en zo echt geheel naar uw slaapbehoeftes kunt aanpassen.

  De bedden van Auping zijn eigentijds, stijlvol en duurzaam, waardoor u er lang van kunt genieten. Kies voor een van de ledikanten uit de collectie, zoals het bekende Auronde bed of het Essential bed, en voorzie het van een spiraalbodem, vlak of verstelbaar, en een matras naar wens. De mogelijkheden qua afmetingen zijn eindeloos. Ook zijn er diverse opties die u aan het bed kunt toevoegen, zoals nachttafeltjes en verlichting.

  Bed

  ► Kussens & meer
  Om helemaal verzekerd te zijn van een goede nachtrust is de juiste ondersteuning van hoofd en nek ook van toegevoegde waarde. De slaaphouding is veelal bepalend voor welk kussen het beste bij u past. Voor zijslapers is bijvoorbeeld het Tempur Original kussen zeer geschikt. Gaat uw voorkeur uit naar een zacht kussen? Dan kunt u kiezen voor het Tempur Micro-Tech hoofdkussen.

  Met het juiste bedtextiel dat voldoet aan uw wensen maakt u de ultieme slaapbeleving echt compleet. Toch is er nog altijd een groep die, ondanks al deze middelen om tot een goede nachtrust te komen, problemen heeft met in slaap vallen. Voor deze mensen is er nu een uitkomst: de Auping Somnox slaaprobot. De slaaprobot kalmeert uw lichaam en geest dankzij een intelligente technologie. Door middel van ademhalingsregulering, rustgevende muziek en geborgenheid zorgt de robot ervoor dat u sneller in slaap valt, langer slaapt en uitgerust wakker wordt.

  ► Onze slaapexperts
  Op onze Berden slaapafdelingen in Blerick, Heerlen en Sittard vindt u onze slaapexperts die u graag van passend advies voorzien. Door steeds op de hoogte te blijven van de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van slapen én door hun kennis en ervaring te delen zijn zij de aangewezen personen om u te helpen bij uw zoektocht naar een goede nachtrust. Heeft u vragen over onze collectie of bent u nieuwsgierig geworden en wilt u een afspraak maken met een van onze experts? Neem dan contact met ons op.

  Blijf bovendien op de hoogte van het laatste nieuws, zoals tips, inspiratie, leuke weetjes en alles voor een goede nachtrust, door ons te volgen op Instagram!

  Lotte's Blog

  FB Instagram Pinterest YouTube LinkedIn