De Berden-familie

  Het familiegevoel is iets wat Berden met trots uitdraagt. Berden is zelf al 120 jaar een familiebedrijf, waar momenteel de 4e generatie actief is. Maar de warenhuisketen trekt dit gevoel door in heel het bedrijf, van werknemers tot de bedrijven waarmee zij samenwerken. We blikken graag met je terug op de historie van Berden, laten je kennismaken met de volgende generatie en de medewerkers die bijdragen aan het succes van ons alsmaar groeiende familiebedrijf.

  De Berden familie


  Al 120 jaar het begrip Berden

  We gaan terug naar het jaar 1902, het jaar waarin Sjang Berden en echtgenote Agnes Berden-Trienekens een manufacturenwinkeltje openen in hartje Blerick. Sjang Berden ging met zijn kar vol met de mooiste waren langs klanten. Wat begon als deur-aan-deurverkoop groeide snel uit tot de stoffenwinkel met de naam Berden-Trienekens. In 1941 trad Wiel Berden in de voetsporen van zijn Vader Agnes als vertegenwoordiger, terwijl zijn echtgenote Gritje Baeten zich richtte op de winkelzaken. In de winkel kon je met name terecht voor stoffen, ondergoed, beddengoed en bijbehorende fournituren. 

  Al 120 jaar het begrip Berden

  Een nieuwe zaak
  Goede zaken bracht dat Berden toe was aan een nieuwe stap die volgende in 1957. Naast de zaak op de Maasbreesestraat opende de familie Berden een nieuwe winkel aan de Pontanusstraat in Blerick. Als klant kon je daar terecht voor dames- en herenmode maar ook voor artikelen voor het interieur, op een bescheiden afdeling. 

  Serieuze groei
  In 1971 nam de derde generatie het stokje over. In deze periode werden serieuze stappen gezet. Zo groeide het aantal meubelzaken met een winkel in Roermond en Venray, en kreeg het warenhuis Schunck in Heerlen een grote meubelafdeling. Deze zaak werd zes jaar later in zijn geheel overgenomen door Jan Berden. Dit royale warenhuis Berden Mode, Wonen & Meer is vandaag de dag nog altijd een enorme trekker voor Heerlen en omstreken.

  De huidige generatieDe huidige generatie
  Het is tijd voor de vierde generatie. De twee zonen van Jan Berden, Paul en Jan  jr., en de zoon en dochter van Gerard Berden, Mark en Saskia, bouwen verder aan het Berden imperium. Zo volgen er diverse overnames van familiebedrijven met in totaal ruim 1000 jaar ervaring in de retail. Van Sloun, Pot interieur, Jus sen, Houweling, Houtbrox, Duthler, Doornebal en Ruys bundelen de krachten onder de naam Berden als een grote familie. Ook op het gebied van slapen wordt Berden de expert met door heel het land diverse Auping Plaza’s.

  Naast mode, wonen en slapen vormen make-up, parfum, chocolade en etenswaren een belangrijk onderdeel van het verhaal. Maar het "& Meer" staat voor veel meer dan dat. Berden is een begrip in Limburg en draagt het familiegevoel ook ver daarbuiten uit. 


  De Berden-jeugd heeft de toekomst

  Hoewel de huidige generatie het werk nog lang niet moe is, staat de vijfde generatie al in de startblokken om op een dag het succes voort te zetten. De jeugd wordt dan ook alvast klaargestoomd voor de volgende stap. Zo is Paul jr., de oudste zoon van Paul Berden, een bekend gezicht in de modezaak in Blerick waar hij zijn handen uit de mouwen steekt. Bovendien loopt hij stage bij het familiebedrijf Leolux om de kneepjes van het meubelvak te leren. Ook de kinderen van Jan jr., Mark en Saskia draaien mee op alle lagen in het bedrijf, van magazijn tot winkel. 

  De Berden-jeugd heeft de toekomst


  Een Berden-familie van ruim 700 werknemers

  De kracht van Berden zit hem niet alleen in de familieleden met dezelfde achternaam, maar ook in de mensen die erachter staan. Berden telt niet voor niks meer dan 700 werknemers in heel Nederland die de mode- en woonwinkels vertegenwoordigen. Mensen die hart hebben voor de zaak en ervoor zorgen dat jij als klant met een voldaan gevoel de winkel of online webshop verlaat, maar ook weer terugkomt. Daar doen we het immers voor! Onze interieurstylisten staan je dan ook graag persoonlijk te woord in een van onze winkels.

  De medewerkers van Berden

  Wil je advies op maat van onze interieurstylisten?
  ▶ Interieuradvies kan je online aanvragen door hier te klikken.


  Winkelformules onderdeel van de Berden-familie

  Om een zo groot mogelijk publiek te kunnen bereiken en iedereen van dienst te kunnen zijn binnen Berden, heeft de familie door de jaren heen heel wat winkelformules onder de vleugel genomen. Allemaal familiebedrijven die een samenwerking zijn aangegaan met Berden of zijn overgenomen. Samen hebben we een flinke verzameling aan retailervaring van ruim 1000 jaar! Van sommige winkels heb je vast en zeker al eens gehoord. We stellen je graag even voor aan onze:

  Wonen & slapen formules

  Mode formules

   


  Zelf onderdeel worden van onze Berden-familie?
  ▶ We zoeken regelmatig nieuwe collega's! Neem eens een kijkje tussen onze vacatures.

  FB Instagram Pinterest YouTube LinkedIn