Designmeubelen als kunstobject

  Sommige designmeubelen zijn net een beetje anders dan de standaard. Zo zijn er banken met een aparte vorm, stoelen in heel kenmerkende kleuren of is er een tafel bestaande uit een niet alledaags materiaal. Het zijn echte statement makers voor in jouw woonkamer. We hebben de mooiste kunstwerken uit ons assortiment voor je op een rijtje gezet.

  Artifort Ribbon

  Met één van deze designmeubelen voeg je een prachtige creatie toe aan jouw interieur!


  B&B Italia Crinoline tuinstoelB&B Italia Crinoline tuinstoel

  Patricia Urquiola, 2008

  De Crinoline is een bijzonder kunststuk voor in je tuin. De fauteuil is geïnspireerd op de crinolines - de hoepelrokken - die vrouwen droegen in 1800. Dit is duidelijk terug te zien in de brede rondingen van het onderstel, de zitting en rugleuning. 

  B&B Italia Crinoline tuinstoel


  Artifort Ribbon fauteuil

  Pierre Paulin, 1966

  De Ribbon fauteuil is een bijzonder staaltje toegepaste kunst. Deze iconische fauteuil is inmiddels wereldberoemd en te bewonderen in verschillende musea, zoals de National Gallery of Victoria in Melbourne en het Museum of Modern Art in New York. 

  Artifort Ribbon fauteuil

  Artifort Ribbon


  Kartell Masters stoelKartell Masters stoel

  Philippe Starck, 2010

  De Kartell Masters stoel is een ode aan 3 iconische design stoelen, namelijk de Series 7 van Arne Jacobsen, de Tulip armchair van Eero Saarinen en de DSR van Charles & Ray Eames. In 2010 heeft dit bijzondere design de prestigieuze Good Design Award. Deze award is uitgereikt door het Chicago Athenaeum - Museum of Architecture and Design.

  Kartell Masters stoel


  Vitra Coffee TableVitra Coffee Table salontafel

  Isamu Noguchi, 1944

  Een combinatie van beeldhouwkunst en design, dat is de Vitra Coffee Table. De bekende beeldhouwstijl van Noguchi kenmerkt zich door het dynamische design. Met zijn bijzondere sculpturale vorm én praktische glazen tafelblad is deze salontafel zowel een kunstwerk als een meubel in één. 

  Vitra Coffee Table salontafel


  Brand van Egmond Delphinium kroonluchterBrand van Egmond Delphinium kroonluchter

  William Brand & Annet van Egmond, 1998

  De Delphinium kroonluchter is een waar kunstwerk. Met zijn bijzondere vormgeving trekt deze lamp meteen de aandacht in iedere ruimte waar hij hangt. De verschillende vormen worden prachtig gecombineerd en lopen door elkaar heen. 

  ► Brand van Egmond Delphinium


  de Sede DS-1025 bankde Sede DS-1025 bank

  Ubald Klug, 1974

  De DS-1025 van de Sede is een zeer apart, opvallend design meubel. De bank is een terrasvormige heuvel met diverse breedtes en dieptes die als een soort trap op elkaar aansluiten. Deze bijzondere bank is een favoriet van onder andere Mick Jagger en Kylie Jenner.

  de Sede DS-1025


  Cassina Red and Blue fauteuil

  Gerrit Thomas Rietveld, 1973

  Een ode aan de schilderkunst van Mondriaan. Dat bracht Gerrit Thomas Rietveld met het ontwerp van deze fauteuil. Rietveld heeft voor het ontwerp alleen de primaire kleuren gebruikt, zoals Mondriaan ook deed in zijn bekende werken. 

  Cassina Red and Blue fauteuil

  Cassina 635 Red And Blue fauteuil


  Riva1920 Kauri Auckland eetkamertafelRiva1920 Kauri Auckland eetkamertafel

  C.R. & Riva1920, 2007

  Haal met de Riva1920 Kauri Auckland tafel een waar kunstwerk uit de natuur in huis. De tafel is vervaardigd uit een bijzondere houtsoort dat alleen in Nieuw-Zeeland voorkomt. Iedere Kauri tafel is een uniek meubelstuk, doordat het hout volledig natuurlijk is. De bijzondere natuurlijke vormen en scheuren zijn de charme van deze tafel.

  ► Riva1920 Kauri Auckland eetkamertafel


  Cassina Utrecht fauteuilCassina Utrecht fauteuil

  Gerrit Thomas Rietveld, 1935

  De Utrecht fauteuil is het beroemde design van Gerrit Thomas Rietveld. De fauteuil heeft een uniek design, doordat de armleuningen overgaan in de voorpoten. Wanneer je de fauteuil in een opvallende, bijzondere stof laat bekleden, steelt hij alle aandacht in jouw interieur.

  Cassina Utrecht fauteuil


  de Sede DS-600 bankde Sede DS-600 bank

  Ueli Berger, E. Peduzzi-Riva, Heinz Ulrich & Klaus Vogt, 1972

  De DS-600 is een van de meest opvallende banken uit de collectie van dit Zwitserse merk. De bank kan dankzij het modulaire elementensysteem zo uitgebreid worden als jij wenst! De DS-600 heeft hierdoor zelfs een vermelding in het Guinness Book of Records gekregen als de langste bank ter wereld.

  de Sede DS-600 bank


  Vitra La Chaise fauteuilVitra La Chaise fauteuil

  Charles & Ray Eames, 1948

  Dit bijzondere design meubel hebben Charles & Ray Eames ontworpen voor de design wedstrijd van het Museum of Art in New York. Ze hebben zich laten inspireren door de 'Floating Figure' van Gaston Lachaise. Een bijzondere sculptuur dat als een waar kunstwerk in jouw interieur staat.

  Vitra La Chaise fauteuil


  Brand van Egmond Arthur kroonluchter

  William Brand en Annet van Egmond, 2014

  De Arthur kroonluchter is een prachtig kunstobject uit de collectie van Brand van Egmond. De kroonluchter bestaat uit vele glinsterende plaatjes die op prachtige wijze het licht weerkaatsen.

  Brand van Egmond Arthur kroonluchter

  Brand van Egmond Arthur kroonluchter


    

   

   

   

  FB Instagram Pinterest YouTube LinkedIn