Familie in de vorm van meubelseries

  Familiegevoel kan je op verschillende manieren uitdragen. Bij familiebedrijven is dit de kernwaarde, maar er zijn ook designmerken die dit gevoel op een andere wijze aan de man brengen. Ze gaan een stukje verder door een serie meubels te introduceren die als het ware één grote familie zijn. Van banken en eetkamerstoelen tot fauteuils en bedden met dezelfde naam en met dezelfde vormgeving. Zo kun je een heel interieur op elkaar afstemmen met de meubels van jouw favoriete serie

  Cassina


  LC-collectie

  De LC-collectie van Cassina omvat een scala aan meubelen. Van fauteuils en banken tot tafels en krukjes. De afkorting "LC" staat voor de ontwerpen van niemand minder dan Le Corbusier. Le Corbusier werd geboren als Charles-Edouard Jeanneret-Gris en was van origine een Zwitsers-Frans architect en stedenbouwkundige. Le Corbusier begon zijn carrière in 1906 op negentienjarige leeftijd en was actief tot zijn overlijden in 1965. Hij kreeg veel lof, maar er was ook enige weerstand vanwege zijn revolutionaire karakter en de radicale uistraling van zijn experimenten. Toen Le Corbusier meer bekendheid kreeg, werden zijn werken steeds meer erkend en kreeg hij de bewondering die hij ook verdiende.  

  Le Corbusier bedacht een nieuwe manier van het benaderen van meubels. Met zijn achtergrond als architect en stedenbouwkundige zag hij het huis als een lichaam en de meubels als uitbreiding hiervan. De objecten die hij ontwierp waren dan ook in proportie met onze ledematen en aangepast aan menselijke bewegingen. Deze meubelen werden niet langer gemaakt uit hout maar uit metaal. Samen met Perriard onderscheidde Le Corbusier vier manieren van zitten, wat leidde tot enkel bijzonder stoeldesigns, zoals de LC4 chaise longue. 

  ▶ Alle meubelen uit de LC-lijn kun je hier bekijken.

  Cassina


  PH-collectie

  Ruim zestig jaar geleden, in 1958, bedacht dé pionier op het gebied van lichtontwerp, Poul Henningsen, moderne verlichting met drie revolutionaire vormen: de PH Artichoke, de PH 5 en de PH Snowball. Er volgenden nog diverse andere succesvolle modellen die zonder twijfel een plek verdienen in de Poul Henningsen PH-collectie van Louis Poulsen. Niet alle modellen van Poul Henningsen waren in het begin even geslaagd. Het duurde echter tot 1983 voordat de PH Snowball de aandacht trok van zijn tegenhangers en in productie ging. Tegenwoordig hebben vrijwel alle PH-ontwerpen een iconische status in de Louis Poulsen-collectie.

  Het jaar 1958 was een ongelooflijk jaar voor architectuur in design over de hele wereld, maar met name in Scandinavië.  Arne Jacobsen, bijvoorbeeld, creëerde een reeks designiconen, die tot op de dag van vandaag geproduceerd worden. Poul Henningsen verlichtte de wereld met drie totaal ongekende iconische lichtverspreiders. Zijn denken over de manier waarop design licht vormt, heeft generaties lichtontwerpers geïnspireerd en vertelt een groot deel van het verhaal van Louis Poulsen.

  Gezien moderne interieurs steeds meer gericht zijn op het creëren van een warme en menselijke sfeer, blijft Louis Poulsen vernieuwen. Klassieke modellen wordt nieuw leven ingeblazen door ze in een hedendaags jasje te steken, zonder de tijdloze elegantie verloren te laten gaan. Zo vierde Louis Poulsen onlangs de bijdrage van Henningsen aan de designgeschiedenis met verschillende speciale edities: de PH Artichoke in messing en de PH 5 en PH 5 Mini in koper.

  ▶ De collectie lampen van Louis Poulsen vind je hier

  Louis Poulsen


  Vision

  De Vision kasten-serie is een systeem van Pastoe met de meeste mogelijkheden. De Vision heeft een minimalistisch voorkomen doordat de fronten in verstek sluiten in de romp. De randen zijn namelijk afgewerkt met een hoek van 45 graden. Vision bestaat enkel uit losse elementen die je eindeloos kunt combineren tot bijvoorbeeld een speelse compositie aan de wand. Zo plaats je de elementen willekeurig of monteer ze op kniehoogte en strak tegen elkaar zodat de kast te gebruiken is als tv-meubel. Wil je de Vision liever als dressoir gebruiken? Voorzie de modules in dat geval van een frame.

  De Vision-collectie bestaat uit Elements en Boxes, open en gesloten modules, in uiteenlopende afmetingen. De modules zijn verkrijgbaar in diverse lakken, kleuren of fineersoorten. Voor een opgeruimde woning kan je de Elements en Boxes voorzien van deuren, kleppen of lades. Zo dienen ze als fijne opbergers. Onder de noemer Vision Cabinets heeft Pastoe ook nog zes vaste kasten ontworpen waarbij je alleen een keuze hoef te maken qua kleur.

  ▶ Alle Vision kasten van Pastoe bekijk je hier

  Pastoe


  Eames

  De Eames-collectie van Vitra bestaat enkel uit de modellen ontworpen door Charles & Ray Eames. Zij waren niet alleen partners op zakelijk gebied, maar ook een stel. Ze vonden elkaat in New York en trouwden in 1941, waarna zij naar Los Angeles verhuisden. Charles Eames had een verleden als architect en Ray Eames zat in de schilderkunst. De twee bundelden hun krachten en begonnen met het experimenteren met technieken voor het driedimensionaal buigen van multiplex. Het doel: comfortabele stoelen creëren die ook betaalbaar zijn. 

  Na de oorlog begon het echte werk en namen Charles en Ray Eames deel aan een wedstrijd "Low-Cost Furniture" van het MoMA en bouwden zij een privéwoning, het Eames House. In de jaren vijftig tekende Vitra en licentieovereenkomst met Herman Miller en begon het bedrijf met de productie van de ontwerpen van het Eames-duo. Charles en Ray hebben een grote invloed gehad op Vitra, maar ook sinds het overlijden van het designduo is die Eames stempel op Vitra nog altijd enorm. Misschien zelfs wel groter. De meubelen, waaronder de Eames Lounge Chair en de Eames Plastic Chairs, zijn vandaag de dag ongekend populair over de hele wereld. De collectie is enorm uitgebreid, van zitmeubelen en tafels tot kasten en accessoires. 

  ▶ Benieuwd naar de ontwerpen van Eames? Bekijk ze hier.

  Vitra


  Husk

  Een meubelserie van B&B Italia gekenmerkd door een hoge mate van comfort. Dat is de Husk-lijn ontworpen door niemand minder dan Patricia Urquiola. De van huis uit Spaanse architecte en ontwerpster liet zich voor de Husk leiden door het visuele aspect en hoe comfort ervaren kan worden op die manier. Het meubel moest niet alleen lekker zitten, maar er ook zo uitzien. Zowel metaal als fusiek comfort moet worden waargenomen, is wat Patricia Urquiola voor ogen had. Uit die visie kwam de Husk-collectie voort. 

  De Husk-collectie bestaat uit een reeks aan meubelen, denk aan zitmeubelen als stoelen, fauteuils en banken, maar ook bedden, die als geen ander te herkennen zijn aan de comfortabele getufte bekleding. De stoelen en fauteuils zijn voorzien van een stijve kunststof schaal met daarin een comfortabel kussen die ondersteuning geeft aan zit, rug en armen. Bij sommige fauteuils is zelfs aan nek- en hoofdondersteuning gedacht. De kussens bestaan uit gelijke, getufte vakken die het ergonomische profiel extra benadrukken. Als aanvulling is de Husk-collectie aangevuld met bijzettafels die helemaal aansluiten bij het comfort van de Husk zitmeubelen.

  Ben je graag buiten en kan je geen genoeg krijgen van de mooie Husk-collectie? Sinds kort is er ook de Husk Outdoor fauteuil. Zo ervaar je het aangename comfort van de Husk ook gewoon op je terras!

  ▶ De Husk-meubelen van B&B Italia ontdek je hier

  B&B Italia


  Neva

  Een koplopende meubelserie van Artisan is natuurlijk de Neva. Artisan is een merk met liefde voor houtbewerking. Een liefhebber van massief houten meubelen kan dan ook zijn hart ophalen bij de collecties van Artisan. De mooie Neva-collectie is te herkennen aan de zachte, afgeronde en vloeiende lijnen. Dit lijnenspel is terug te zien in alle stukken uit de uitgebreide collectie stoelen, fauteuils, banken, krukken, hockers, bankjes, kasten en tafels. Bij de zitmeubelen biedt de afgeronde leuning een perfecte ondersteuning voor je rug. Voor extra comfort kan gekozen worden voor een gestoffeerde zitting in leer of stof. 

  Artisan is al meer dan vijftig jaar een begrip op het gebied van designmeubels vervaardigd uit massief hout. De mogelijkheden in houtsoorten en afwerkingen zijn dan ook eindeloos. Hou je van donkere meubels? Ga dan voor een Europees of Amerikaans notenhout in een natuurlijke olie. Breng je liever meer zachtheid aan in je interieur? Kies in dat geval voor eiken of iepen met zeep als afwerking. De meubels uit de Neva-collectie hebben hoe dan ook een tijdloze uitstraling waardoor deze van toegevoegde waarde zijn in jouw interieur!

  ▶ Aanschouw hier de mooie Neva-collectie van Artisan. 

  Artisan


  FB Instagram Pinterest YouTube LinkedIn