Spectrum Press Room Chair fauteuil

De Press Room Chair is een comfortabele fauteuil met een verhaal!

  • Iconisch design van Gerrit Rietveld
  • Keuze uit diverse stof- en ledersoorten
  • Draaiend onderstel

€ 3.293,00
Vanaf € 3.293,00

De afbeelding kan afwijken van de vanaf prijs

Levertijd op aanvraag

Ontvang een mooi aanbod
Dit artikel is in meerdere uitvoeringen verkrijgbaar. Vraag een offerte aan voor meer informatie over de beschikbare kleuren, afmetingen en materialen & ontvang een mooi aanbod.

Offerte aanvragen
Vraag je offerte aan voor de Spectrum Press Room Chair fauteuil
Dit artikel is in meerdere uitvoeringen verkrijgbaar. Vraag een vrijblijvende offerte aan voor meer informatie over kleuren, afmetingen en materialen & ontvang een scherpe prijs.
Spectrum Press Room Chair fauteuil

All in House Service

Bij aankoop van jouw nieuwe gestoffeerde meubel heb je de keuze om gebruik te maken van All in House Premium Service. Met All in House Premium Service krijg je 7 jaar aanvullende constructieservice, vlekkenservice en verzorgingsproducten. Zo hoef jij je de komende 7 jaar geen zorgen te maken over service en garantie. Vraag via het offerteformulier naar de mogelijkheden voor de All in House Service.

Designer: Gerrit Rietveld - 1958

De Press Room Chair is door Gerrit Rietveld in 1958 ontworpen voor het UNESCO gebouw in Parijs. Deze stoel is ontworpen voor in de persruimte, zodat de journalisten comfortabel plaats konden nemen aan de leestafel. Helaas kon Rietveld het ontwerp zelf niet uitvoeren door gebrek aan tijd en budget. Gelukkig zijn de originele ontwerpen bewaard zodat de Press Room Chair in 2014 alsnog geproduceerd kon worden.

Deze fauteuil kan in diverse stof- en ledersoorten worden bekleed. De bekleding heeft een bijzondere afwerking met een dubbele stiknaad, die de hoeken van de stoel accentueert en zorgt voor een duidelijke vakverdeling. Voor de armleuningen kan er gekozen worden tussen eikenhout of Amerikaans notenhout. De fauteuil is voorzien van een draaionderstel met een terugkeer mechanisme. Deze is uitvoerbaar in zwart of RVS.

Gerrit Rietveld en Spectrum

Gerrit Rietveld (Utrecht, 1888-1964) is een van de meest bekende Nederlandse architecten en meubelmakers. Rietveld leerde het vak van meubelmaker van zijn vader en ontwikkelde zichzelf zo als dé architect van De Stijl. Rietveld had al vroeg een samenwerking met Spectrum, dit zelfs tijdens de oorlogsjaren. In de jaren 50 heeft Gerrit Rietveld een groot aantal meubels ontworpen voor het merk, die vandaag nog steeds herkenbaar zijn voor designliefhebbers.

Artikelnummer325379
Spectrum

Spectrum

Spectrum is een Nederlandse meubelfabrikant, opgericht in 1941. Door vanaf het begin een zeer moderne collectie op de markt te brengen, is Spectrum meteen een groot succes geworden. Dit met name onder de moderne Nederlandse huishoudens. Spectrum kenmerkt zich door de bijzondere geschiedenis en collectie.

^