Spectrum Fauteuil voor Metz&Co

De Metz&Co fauteuil heeft frame met een bijzonder lijnenspel!

  • Fauteuil met een bijzondere historie
  • Ontworpen door Gerrit Rietveld
  • Na 75 jaar in de collectie van Spectrum
  • Uitvoerbaar in diverse stof- en ledersoorten

€ 2.289,00
Vanaf € 2.289,00

De afbeelding kan afwijken van de vanaf prijs

Levertijd op aanvraag

Ontvang een mooi aanbod
Dit artikel is in meerdere uitvoeringen verkrijgbaar. Vraag een offerte aan voor meer informatie over de beschikbare kleuren, afmetingen en materialen & ontvang een mooi aanbod.

Offerte aanvragen
Vraag je offerte aan voor de Spectrum Fauteuil voor Metz&Co
Dit artikel is in meerdere uitvoeringen verkrijgbaar. Vraag een vrijblijvende offerte aan voor meer informatie over kleuren, afmetingen en materialen & ontvang een scherpe prijs.
Spectrum Fauteuil voor Metz&Co

All in House Service

Bij aankoop van jouw nieuwe gestoffeerde meubel heb je de keuze om gebruik te maken van All in House Premium Service. Met All in House Premium Service krijg je 7 jaar aanvullende constructieservice, vlekkenservice en verzorgingsproducten. Zo hoef jij je de komende 7 jaar geen zorgen te maken over service en garantie. Vraag via het offerteformulier naar de mogelijkheden voor de All in House Service.

Designer: Gerrit Rietveld - 1942

De Fauteuil voor Metz&Co is een ontwerp van Gerrit Rietveld voor het Amsterdamse warenhuis Metz&Co. Terwijl dit ontwerp tot stand kwam, was Nederland in bezet van de Duitsers. Tijdens deze bezetting was de Nederlandse Kultuurkamer opgezet, die alle Nederlandse media controleerde. Rietveld weigerde hier lid van te worden, waardoor de fauteuil nooit werd geproduceerd. Gelukkig zijn de originele ontwerpen en prototypen bewaard gebleven, waardoor het ontwerp 75 jaar later in productie is genomen.

Het onderstel wordt op een ambachtelijke manier gemaakt. Deze bestaat uit een constructie van dunne latjes, in eiken of Amerikaans notenhout, die gekoppeld zijn met zwaluwstaartverbindingen. De bekleding van de zitting is verkrijgbaar in diverse stof- en lederkleuren. Deze bekleding wordt aan de zijkant gestikt op de herkenbare feston-manier.

Gerrit Rietveld en Spectrum

Gerrit Rietveld (Utrecht, 1888-1964) is een van de meest bekende Nederlandse architecten en meubelmakers. Rietveld leerde het vak van meubelmaker van zijn vader en ontwikkelde zichzelf zo als dé architect van De Stijl. Rietveld had al vroeg een samenwerking met Spectrum, dit zelfs tijdens de oorlogsjaren. In de jaren 50 heeft Gerrit Rietveld een groot aantal meubels ontworpen voor het merk, die vandaag nog steeds herkenbaar zijn voor designliefhebbers.

Artikelnummer325391
Spectrum

Spectrum

Spectrum is een Nederlandse meubelfabrikant, opgericht in 1941. Door vanaf het begin een zeer moderne collectie op de markt te brengen, is Spectrum meteen een groot succes geworden. Dit met name onder de moderne Nederlandse huishoudens. Spectrum kenmerkt zich door de bijzondere geschiedenis en collectie.

^