Spectrum SZ 01 fauteuil

De Spectrum SZ 01 is een klassieke fauteuil met een heldere vormgeving

  • Ontworpen door Martin Visser
  • Geweven pitrieten zitting door gespecialiseerde vakmensen
  • Het frame is uitvoerbaar in zwart of mat chroom

€ 2.067,00
Vanaf € 2.067,00

De afbeelding kan afwijken van de vanaf prijs

Ontvang een mooi aanbod
Dit artikel is in meerdere uitvoeringen verkrijgbaar. Vraag een vrijblijvende offerte aan voor meer informatie over de beschikbare kleuren, afmetingen en materialen & ontvang een scherpe prijs.

Offerte aanvragen
Vraag je offerte aan voor de Spectrum SZ 01 fauteuil
Dit artikel is in meerdere uitvoeringen verkrijgbaar. Vraag een vrijblijvende offerte aan voor meer informatie over kleuren, afmetingen en materialen & ontvang een scherpe prijs.

Vernieuwde website | 15% korting!

Profiteer van 20 september t/m 8 oktober 2023 van 15% korting op je aankoop bij Berden Wonen & Slapen*! Gebruik de onderstaande kortingscode tijdens het afrekenen of vraag een offerte aan.

Klik hier voor de actievoorwaarden

SHOP15

Designer: Martin Visser

De SZ 01 fauteuil van Spectrum is een ontwerp van Martin Visser uit 1960. De eenvoudige vormgeving is typisch voor Visser zijn stijl. Het geweven pitriet geeft een bijzonder contrast in combinatie met het stalen frame. Deze fauteuil is samen met de Spectrum SZ 02 fauteuil (met tuigleer) ontworpen.

Het minimalistische frame kan worden verchroomd of afgewerkt worden met een zwarte epoxylaag. Het pitriet is van geschilde rotan stengels. In deze stoel gaat al 320 meter pitriet! Het weven hiervan wordt door vakmensen uitgevoerd.

Martin Visser en Spectrum

Martin Visser (1922-2009) is een van de meest bekende meubelontwerpers van Nederlandse bodem. Hij werkte voor de meubelafdeling van een groot warenhuis en werd daarna in 1954 gevraagd om hoofdontwerper voor Spectrum te worden. Hij was meer dan een goede aanwinst voor het merk. Zijn strakke en functionele ontwerpen zijn doorslaggevend voor Spectrum.

Artikelnummer325381
Spectrum

Spectrum

Spectrum is een Nederlandse meubelfabrikant, opgericht in 1941. Door vanaf het begin een zeer moderne collectie op de markt te brengen, is Spectrum meteen een groot succes geworden. Dit met name onder de moderne Nederlandse huishoudens. Spectrum kenmerkt zich door de bijzondere geschiedenis en collectie.

^