Vitra Organic Chair

Een kleine fauteuil met tijdloos design; de Vitra Organic Chair!

  • Uitstekend comfort
  • Minimalistisch design
  • Diverse kleuren verkrijgbaar

€ 2.130,00
Vanaf € 2.130,00

De afbeelding kan afwijken van de vanaf prijs

Levertijd op aanvraag

Ontvang een mooi aanbod
Dit artikel is in meerdere uitvoeringen verkrijgbaar. Vraag een offerte aan voor meer informatie over de beschikbare kleuren, afmetingen en materialen & ontvang een mooi aanbod.

Offerte aanvragen
Vraag je offerte aan voor de Vitra Organic Chair
Dit artikel is in meerdere uitvoeringen verkrijgbaar. Vraag een vrijblijvende offerte aan voor meer informatie over kleuren, afmetingen en materialen & ontvang een scherpe prijs.
Vitra Organic Chair

All in House Service

Bij aankoop van jouw nieuwe gestoffeerde meubel heb je de keuze om gebruik te maken van All in House Premium Service. Met All in House Premium Service krijg je 7 jaar aanvullende constructieservice, vlekkenservice en verzorgingsproducten. Zo hoef jij je de komende 7 jaar geen zorgen te maken over service en garantie. Vraag via het offerteformulier naar de mogelijkheden voor de All in House Service.

De Vitra Organic Chair is een, zoals de naam al zegt, organisch vormgegeven stoel. Het ontwerp is al verschillende jaren oud, maar de stoel is toch nog modern. Een tijdloos design dus! De Organic Chair van Vitra heeft een luchtige vormgeving door het gat in de zitting van de stoel. De stoel is zeer geschikt als kleine leesfauteuil.

Charles Eames & Eero Saarinen ontwierpen de stoel in 1940 als onderdeel van hun inzending voor de wedstrijd van het Museum of Modern Art in New York 'Organic Design in Home Furnishings'. De vormgeving van deze stoel was de tijd zover vooruit, dat deze destijds nog niet in productie gebracht kon worden. Pas in 1950 werd het mogelijk om organisch gevormde zitschalen in grote oplagen te produceren.

De poten van deze fauteuil zijn van zwart essenhout en de zitschaal is van heerlijk comfortabel polyurethaanschuim dat bekleed is met een mooie stoffering. De Organic Chair is verkrijgbaar met een lowback en een highback en als conferentie-stoel met een hogere zitting; de Vitra Organic Conference.

Afmetingen (breedte x diepte x hoogte):

Lowback: 72,5 x 67,5 x 82,5 cm

Highback: 85 x 78,5 x 107 cm

Conference:72,5 x 61,5 x 93,5 cm

Artikelnummer276013
Vitra

Vitra

Al meer dan 80 jaar is het Zwitserse Vitra, specialist in het creëren van innovatieve design meubelen. De producten worden vervaardigd in samenwerking met de fantastische ontwerpers en vakmensen. Vitra is een echt familiebedrijf en gelooft in lange termijnrelaties met klanten, medewerkers en ontwerpers.

Charles Eames & Eero Saarinen

Charles Eames & Eero Saarinen

Charles Eames en Eero Saarinen volgden allebei de studie architectuur. Beide hebben ze deze studie met succes afgerond. Daarnaast gaven ze ook les en diverse lezingen op verschillende academies. Hier leerden de heren elkaar kennen en besloten ze samen nieuwe meubelvormen te ontwerpen. Dit is wat ons betreft aardig gelukt.

^