Hay

  Met de oprichting in 2002 is Hay nog een relatieve nieuwkomer op design gebied. Hay ziet het als een roeping om de innovatieve grootheid van de jaren vijftig en zestig op moderne wijze terug te laten keren in Deens meubelontwerp. Hay design streeft naar het maken van duurzame, betaalbare design producten met uitgesproken fashion statements op het gebied van kleur en prints. Op dit moment is Hay het snelst groeiende Scandinavisch designmerk in Nederland.  231 gevonden artikelen

  231 gevonden artikelen


  HAY design meubelen

  Inmiddels is het merk Hay uitgegroeid tot een succesvol design label en al meerdere malen bekroond. Naast de gevestigde designer worden bij Hay jonge ontwerpers aangemoedigd om hun originaliteit en talent te tonen. Bijvoorbeeld Hee Welling die furore maakte met zijn ongecompliceerde, functionele en geraffineerde ontwerpen. Zoals bijvoorbeeld met de About a Chair AAC22, een modieus ontwerp met verschillende mogelijkheden. Vorm, functie en omgeving zijn belangrijke uitgangspunten bij zijn werk. De stoelen binnen deze serie hebben een minimalistisch ontwerp met een voortreffelijke afwerking en zijn leverbaar in verschillende kleuren, eventueel met stoffering in kvadrat stoffen. De AAC (About A Chair) serie is er met een houten vierpoot onderstel en een metalen onderstel met vierpoot, sledepoot of kruispoot. Daarnaast zijn er tegenwoordig barkrukken van de AAC serie.

  Thomas Bentzen weet met zijn functionele objecten juist de nieusgierigheid op te wekken. Een van zijn meest populaire ontwerpen is de Hay DLM (Don't Leave Me). Een fraaie bijzettafel, praktisch voor in de keuken, slaapkamer, woonkamer, logeerkamer en zelfs op kantoor.

  Scholten & Baijings, Studio for Design
  In hun ontwerpen maken Scholten & Baijings gebruik van lichteffecten, schitterende kleuren, transparantie, roosters en een opbouw uit verschillende lagen. Met minimalistisch design en oog voor detail weten ze patronen tot leven te brengen. Voor Hay maakten ze onder andere vloerkleden, karpetten en dekbedovertreksets.

  Foersom & Hiort-Lorenzen 
  "Het creëren van duurzame meubels, zodat een gezonde ontwikkeling voor mens en omgeving gestimuleerd wordt" dat is de visie van Foersom en Hiort-Lorenzen. In het design is het materiaal een belangrijke inspiratiebron. In hun werk kiezen ze materialen die hen duidelijke regels en beperkingen opleggen, wat terug te zien is in de veelzijdige ontwerpvormen.

  Maak kennis met onze uitgebreide collectie Hay meubelen: Hay chairsHay bijzettafelsHay kastenHay kapstokken en Hay accessoires.    

  FB Instagram Pinterest YouTube LinkedIn