Het familiegevoel van onze designmerken

  Het familiegevoel uitdragen doet Berden niet alleen. Er zijn diverse designmerken die net als Berden een familiebedrijf zijn, waarbinnen al meerdere generaties actief zijn, of die dit gevoel op een andere manier uitdragen. Dit schept meteen een band tussen het merk en Berden. Een trouwe vriendschap te definiëren als een niet bloedverwante familie, omdat dezelfde waarde hoog in het vaandel staat. 

  Het familiegevoel van onze designmerken


  Label

  Het familiebedrijf Label bestaat inmiddels al 30 jaar en werd opgericht door Gerard van den Berg, een ontwerper gespecialiseerd in ontwerpen en produceren van gestoffeerde zitmeubelen waarbij hoge kwaliteit de maatstaf is. Als zonen van een meubelfabrikant vormen Gerard en zijn broer Ton een team en geven zij jarenlang leiding aan hun bedrijf. Sinds 2012 zijn Jasper (zoon van Gerard) en Marieke (dochter van Ton) actief binnen het bedrijf en hebben zij de leidende taak van hun vaders overgenomen. 

  Label onderscheidt zich als meubelmaker met Dutch Design met een heel eigen indentiteit. Ze gebruiken sinds dag één uitsluitend eerlijke materialen die karakter geven aan de meubelen met hoog zitcomfort. Deze lijn blijft de tweede generatie van het familiebedrijf gestaag doorzetten. Een familiebedrijf met liefde voor het vak. Label staat voor stoer, eerlijk en echt!

  ▶ De mooiste Label meubelen, zoals de Hidde fauteuil en de Gustav Jr. stoel, kan je hier terugvinden. 

  Label van den Berg


  Leolux

  Een sterke band heeft Berden zeker met het familiebedrijf Leolux. Naast dezelfde waarden die zij naleven op het gebied van familie, heeft Leolux net als Berden als thuisbasis de gemeente Venlo. Leolux begon als "De Zuid-Nederlandse Clubmeubelfabriek" in 1934, maar werd pas een succes toen Ton Sanders samen met zijn broer Jan het bedrijf overkocht in 1948. Toen in de jaren vijftig worden klassieke paden verlaten en sloegen de mannen een nieuwe weg in onder de naam Leolux. In de jaren die volgen heeft Leolux heel wat succesvolle meubelen op de markt gebracht, niet alleen onder leiding van Ton Sanders, maar ook onder zijn zoon Jeroen Sanders die het stokje overneemt begin jaren tachtig. Ondanks het soms zware weer waarin het bedrijf terecht komt, blijven zij op een creatieve manier alle zeilen bijzetten. Met succes blijft Leolux overeind en komt bedrijf in 2012 in handen van Sebastiaan Sanders, de zoon van Jeroen. Hij breidt Leolux uit met nieuwe, sterke merken, zoals Pode en Evidence. Door de continue drang tot innovatie is Leolux na bijna 90 jaar nog altijd toonaangevend op internationaal niveau. 

  ▶ De volledige Leolux collectie, waaronder de klassieke Pallone fauteuil en de nieuwe Rego bank, kan je hier bekijken. 

  Leolux


  Flos

  Het Italiaanse Flos kent zijn oorsprong in 1960 toen de moderne onderneming op het gebied van verlichting werd opgericht. De eerste jaren stonden in het teken van een productie lampen die momenteel nog altijd behoren tot de collectie en gekroond mogen worden als echte klassiekers. Toen Sergio Gandini in 1963 als manager begon bij Flos kregen de meest creatieve creaties echt vorm. Hij werkte samen met bekende ontwerpers, zoals Achille Castiglioni. Het was een strategie die heel succesvol is gebleken. Piero Gandini volgde zijn vaders voetsporen en maakte van verlichting ook zijn expertise. Hij gaf een nieuwe kijk op verlichting door jonge ontwerpers in de arm te nemen, zoals de talentvolle Philippe Starck. Ondanks de ontwikkelingen op designgebied hield Piero vast aan de Flos-identiteit en behield hij de harmonie van iconische vormen, ambachtelijk vakmanschap en de technologie van massaproductie. 

  ▶ Succesvolle creaties van Flos, zoals de Arco booglamp, zijn hier terug te vinden. 

  Flos


  Pilat en Pilat

  Bij Pilat&Pilat draait alles om mensen. Het Friese bedrijf staat voor duurzaamheid en maakt meubelen die een warm, rijk en vertrouwd gevoel geven. Dit is dan ook de reden dat alle modellen de naam van een familielid hebben gekregen! De ontwerpen uit de Famyljecollectie van Pilat&Pilat (Famylje is het Friese woord voor familie), bestaat uit tientallen tafels, kasten, stoelen en banken. De oprichter van Pilat&Pilat, Gjalt Pilat, geeft toe dat er soms een meubelstuk verdwijnt, maar deze dan zo gemist wordt de naam terugkomt in een nieuwe gedaante, zo keerden Lutske, Hindrik en Jelle niet voor niets terug. Twijzel is nog altijd de thuisbasis van de Friese meubelfabrikant, maar door de toegenomen productie worden veel meubelen in Bosnië gemaakt in een eigen fabriek. Hier ligt het hout, waarmee Pilat&Pilat veel werkt, praktsich voor het oprapen en zijn echte ambachtslieden te vinden die als geen ander het vak van houtbewerking kennen.

  Het familiegevoel is voor Pilat & Pilat heel belangrijk. Dit is dan ook voelbaar in heel het bedrijf. Zo zijn de lijnen kort en gaat het er gemoedelijk aan toe. Dat voelt eigen en vertrouwd. 

  ▶ De gehele familie van Pilat en Pilat, waaronder de Wybe tafel en Elfriede kast, vind je hier

  Pilat & Pilat


  Flexform

  Flexform is een familiebedrijf waar vandaag de dag de derde generatie de touwtjes in handen heeft. Flexform werd opgericht in het meubelproductiedistrict Brianza in Noord-Italië. Het unieke wereldwijde fenomeen van Italiaans meubeldesign werd hier in de jaren zestig geboren. Een plek waar de geschiedenis van veel kleine ambachtelijke werkplaatsen samenkomt met die van de grote meesters die opgeleid werden aan de School of Architecture in het nabijgelegen Milaan. Het zijn de roots van Flexform.

  In 1959 openden de gebroeders Galimberti een ambachtelijke werkplaats, genaamd "Flexform di Galimberti". Al snel werd dit gevolgd door een eerste showroom waar de tentoongestelde banken en fauteuils hun weg vonden in de modestad Milaan. Hun kinderen transformeerden de werkplaats in een industriële faciliteit onder de naam Flexform SpA in 1967. De scherpzinnige inzichten van de familie leidden tot de beslissing om samen te werken met enkele van de toonaangevende ontwerpers uit die tijd. In diezelfde periode zette het bedrijf ook in op een getalenteerde jonge architect-ontwerper genaamd Antonio Citterio. Dit leidde tot een partnerschap dat al meer dan veertig jaar ononderbroken voortduurt. 

  De jaren 70 stonden in het teken van de markt veroveren buiten de Italiaanse landsgrenzen. Ook dit lukte met succes! Deze lijn zet de huidige generatie door met klassiekers uit de Flexform-collectie, maar ook met steeds weer nieuwe creaties die een weg vinden naar hedendaagse designinterieurs, de thuisbasis van jouw familie. 

  ▶ De mooie creaties van Flexform, zoals de Groundpiece bank en de Zefiro tafel, kan je hier terugvinden. 

  Flexform

  FB Instagram Pinterest YouTube LinkedIn