Onze Hollandse favorieten

  Wij als Berden zijn erg trots op oer-Hollands design, afkomstig uit ons eigen kleine kikkerlandje. Nederland is namelijk groot in het maken van design. Het Dutch Design is vaak tijdloos en is ontworpen door top designers. Deze design merken hebben van ons allen een keurmerk verdient. Dit is de speciale erkenning die Berden graag aan deze merken toekent. Ook de samenwerking kent een lange geschiedenis, want Berden zit namelijk alweer 120 jaar in het vak. Om jouw mee te nemen door de merken en tal van producten en designers, hebben en wij een aantal producten en hun designers uitgelicht.  

  Onze Hollandse favorieten


  ► Artifort Orange Slice

  De Orange Slice van Artifort behoort tot de meest geliefde design fauteuils van de wereld. Een opvallende kenmerk van de Orange Slice is dat hij uit twee identieke schelpen bestaat, waardoor het lijk dat de stoel omkrult. Deze stoel is vanaf 1960 al een regelrechte topper!

  Pierre Paulin is de ontwerper van deze iconische stoel. De techniek om multiplex te buigen is Paulin bekend sinds 1952. Dit was het begin van de F437, later bekend als de Orange Slice. Deze naam is gegeven aan de stoel doordat de twee schelpen lijken op sinaasappelpartjes.

  De Orange Slice is verkrijgbaar in een breed scala van kleuren, stoffen en leer. Deze fauteuil is in twee zithoogtes verkrijgbaar. De Orange Slice is ook verkrijgbaar in een junior uitvoering.

  Artifort Orange Slice fauteuil

  Pierre Paulin (1927-2009) is een Franse industrieel ontwerper. Vanaf 1958 is hij freelance ontwerper geweest voor Artifort, dit was een lange en vruchtbare samenwerking. De ontwerpen van Paulin zijn zeer onderscheidend, dit komt mede door de sculpturale vormgeving. Door zijn unieke vormgeving heeft hij wereldwijd prijzen gewonnen. Zijn ontwerpen blijken ook tijdloos te zijn en vooruitstrevend. De modellen uit de jaren ‘60 en ‘70 zijn tot op de dag van vandaag nog erg geliefd. Deze modellen worden nog steeds gevoerd door Artifort en zijn opgenomen in de vaste collectie. Niet alleen meubelen zijn door Pierre Paulin ontworpen. Voor de Franse presidenten Pompidou en Mitterand heeft hij de interieurs ontworpen van het Elysée-paleis in Parijs.


  ► Arco Slim eettafel

  De Arco Slim tafel lijkt een onmogelijke tafel, dit komt door de innovatieve sandwich constructie van staal en honingraad. Het is een super slanke en elegante tafel. Alle materialen zijn op een zo eerlijk mogelijke manier toegepast. De Arco Slim tafel is ontworpen door Bertjan Pot. De Slim tafel is in diverse afmetingen en uitvoeringen verkrijgbaar.

  Arco Slim tafel

  Meubelontwerper Bertjan Pot (1975) ontwerpt voor diverse meubelfabrikanten. Hij is niet alleen ontwerper voor meubelfabrikanten, Bertjan ontwerpt ook voor zijn eigen projecten van zijn ontwerpstudio, ‘Studio Bertjan Pot’.

  De manier waarop producten voor het interieur zich verhouden tot het gebruik, dat is het geen dat Bertjan Pot erg interesseert. Interieur producten zijn niet afstandelijk en “hardcore” industrieel zoals gereedschap, auto’s en gebouwen, maar ook weer niet zo persoonlijk en tijdgebonden als mode. Bertjan heeft tijdens zijn werkervaring een eigen methode ontwikkeld hoe hij producten ontwerpt. De methode is goed toepasbaar tijdens het ontwerpen van meubels en verlichting. In deze methode is hij opzoek naar een structuur of DNA die hij later toegepast als bouwsteen in iets groters. Door op deze manier gebruik te maken van materiaal of techniek, maakt hij het product waardevol. Bertjan maakt producten die net iets meer hebben dan enkel en alleen een functie. Zijn werkwijze is zowel technisch als intuïtief. De keuzes die hij maakt hebben allen een eigen reden. Sommige zijn expliciet, maar anderen lees je tussen de regels door. Doordat Bertjan een grote interesse en creativiteit heeft, is het een manier om grenzen van de industriële producten op te rekken. Door een beetje gezond verstand en naïviteit kunnen we allemaal onze dromen waarmaken.


  ► Gelderland 6511 hoekbank

  Jan des Bouvrie is de ontwerper van de Gelderland 6511 hoekbank, welke al jarenlang een succes is in de Gelderland collectie. Dit succes is mede te danken aan de tal van mogelijkheden, waardoor deze serie voor iedereen een oplossing biedt. De brede armleuningen zijn kenmerkend voor de 6511 hoekbank, maar ook de kubistische vorm is zeer iconisch. Het is ook mogelijk om deze bank te leveren met smallere armleuningen. Doordat er een groot scala aan stoffen is, heeft deze hoekbank telkens een eigen uitstraling. Jan heeft bij het ontwerp gelet op de tijdloze uitstraling, zoals wij gewend zijn van des Bouvries ontwerpen. Ook het zitcomfort is zeer hoog.

  Label Hidde fauteuil

  Jan des Bouvrie (1942-2020) was een toonaangevende interieur ontwerper. Jan heeft vanaf 1969 samengewerkt als meubelontwerper met Gelderland. Deze samenwerking heeft meer dan 50 jaar stand gehouden. Jan heeft een duidelijk visie, welke hij toepast op al zijn ontwerpen. Volgens Jan moet een meubel als eerste de mens dienen, het moet comfortabel zijn en je moet je er lekker in voelen.

  Jan des Bouvrie is ook de man die Nederland wit ‘schilderde’. De kleur wit moest volgens des Bouvrie in de Nederlandse interieurs komen. Dit was de tijd dat Nederlandse interieurs erg bedompt en traditioneel waren ingericht. Door deze inbreng bracht hij een sterke verandering in de Nederlandse interieurs, maar zeer zeker ook vernieuwing.


  ► Avek 1927 boxspring

  De Avek 1927 boxspring wordt met vakmanschap en zorg in de Avek fabriek gemaakt. Deze boxspring is vernoemd naar de het oprichtingsjaar van Avek, 1927. Tijdens het 80-jarig bestaan is deze boxspring geïntroduceerd. Door het grote succes is de Avek 1927, opgenomen in de vaste collectie. 

  Mensen zijn uniek, slaapwensen ook! Avek heeft het daarom mogelijk gemaakt om de Avek 1927 geheel naar eigen slaapwensen samen te stellen. Maak ook de samenstelling van achterwand, poten en stoffen is geheel aan de klant. Zo krijgt iedereen een eigen unieke Avek 1927 boxspring.

  Hans Daalder (1963) is in 1989 afgestudeerd in Eindhoven. Na een jaar voor een werkgever gewerkt te hebben, heeft hij zijn eigen studio opgericht ‘Daalder Industrial Design’. Hij gaat elke dag met veel enthousiasme aan de slag.  De Avek 1927 boxspring is van zijn hand. Hij heeft dit geheel naar zijn eigen ontwerpprincipes ontworpen. Ook deze boxspring kent door de jaren heen namelijk ontwikkelingen en verbeteringen, zo is het nu mogelijk om een voetenbord toe te passen. Hans Daalder vraagt zich bij elk ontwerp dat hij maakt, hoe hij het in de toekomst kan verbeteren.


  ► Artifort Shark stoel

  De Shark stoel van Artifort is een comfortabele stoel, van ontwerper René Holten. Deze stoel komt tot zijn recht in de eetkamer maar ook in de vergaderruimte, het is een echte multifunctionele stoel. Dit is te danken aan de geronde rug, waardoor je zowel een actieve als een ontspannen houding kunt aannemen. Zijn naam is afkomstig van het gevreesde roofdier, maar deze Shark is uiterst vriendelijk. Door het tijdloze design, kan deze stoel jarenlang mee. De stoel is in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar. De Shark stoel is ook verkrijgbaar als fauteuil

  Artifort Shark stoel

  René Holten (1961) woont en werkt in Maastricht, in 1993 heeft hij zijn eigen studio geopend ‘René Holten Industrial Design’. Hij heeft zich met zijn studio gespecialiseerd in industriële productvormgeving en design. Holten heeft oog voor duurzaamheid en het milieu, hier houdt hij in elk ontwerp rekening mee. Holten kenmerkt zich door de sobere en heldere vormgeving, waardoor zijn ontwerpen tijdloos zijn.


  Neem contact met ons op

  * Vereiste velden

  FB Instagram Pinterest YouTube LinkedIn