Klaar voor de toekomst

Binnenkijken bij Frans Mennen en Jacqueline Pijls

Klaar voor
de toekomst

Zelf een nieuwbouwhuis laten bouwen, helemaal naar eigen wens en smaak. Zonder ervaring op dit vlak en op een lastige kavel. Als je het drie jaar geleden aan Frans Mennen en Jacqueline Pijls uit Roggel had gevraagd, hadden ze dit niet voor mogelijk gehouden. En toch is het zo gelopen.

Hun interesse werd gewekt door een stuk bouwgrond, ook omdat ze het in de reguliere woningverkoop niet direct vonden. Ze besloten om er dieper op in te gaan en lieten drie ontwerpen maken door Martijn Diederen. 'Er was een ontwerp bij waar we echt voor zijn gevallen', vertelt Frans. 'Na wat wikken en wegen besloten we om de stap te zetten: de kinderen waren het huis uit, onze meubels waren aan vernieuwing toe, wat ga je doen? Zonder verstand van bouwen hebben we de stap genomen. Het resultaat is een levensloopbestendige woning die aan al onze wensen voldoet en helemaal naar onze smaak is ingericht. Wij zijn klaar voor de toekomst.'

Compleet plan

'Via kennissen kwamen we bij Berden terecht', gaat Jacqueline verder. 'Daar hadden we meteen een klik. We werden fantastisch geholpen, ze begrepen ons en begeleidde ons om onze stijl opnieuw uit te vinden. Het is een traject dat je echt samen in gaat. Op advies zijn we zelf beelden gaan verzamelen van wat we mooi vinden om zo onze stijl te bepalen. We wilden namelijk opnieuw beginnen, een andere sfeer neer te zetten. Nu was de kans. Samen zijn we diverse keren door de zaak gelopen, zo kreeg Berden een gevoel bij wat we voor ogen hadden. Ze denken meteen met je mee, zo geven ze je met stalen en kleuren een duidelijk beeld van de combinaties die je kunt maken.

Met onze smaak en wensen in het achterhoofd is Berden aan de slag gegaan met een moodboard waarop stijl, kleur en materiaalgebruik duidelijk werden. We waren al in een vroeg stadium van het project bij Berden, het huis stond nog niet. Alle plannen werden dan ook op basis van de plattegrond gemaakt. Een goede indeling werd de basis, de maten van de meubels die ideaal zouden passen werden op de plattegrond meteen duidelijk. Zo kwamen we tot een compleet interieurconcept, want ook over het lichtplan heet Berden haar licht laten schijnen. Het resultaat is een interieur dat van a tot z helemaal klopt.'

Schot in de roos

Je kunt natuurlijk niet in de woning zelf kijken omdat deze alleen nog op papier staat, maar je kunt wel gerichte vragen stellen en dingen laten zien zodat je een richting hebt. Op basis van hun wensen en eisen is Berden aan de slag gegaan met het interieurontwerp en had meteen de goede snaar te pakken. Dat is precies wat je wilt; dat je de smaak en ideeën van de klant concreet vertaalt naar een goede indeling en een mix van meubels, verlichting, kleuren en materialen. Ze hebben het plan dan ook helemaal uitgevoerd zoals ingetekend. Alles past precies en het klopt helemaal, je ziet de eenheid met de tekening. Het geeft veel voldoening om het ontwerp in het echt terug te zien en dat de bewoners zich er helemaal in thuis voelen. Daar doe je het voor.

Goede combinatie

De gekozen woonstijl is te omschrijven als eigentijds modern. 'Het straalt rust, sfeer en warmte uit'. Er is gebruik gemaakt van een gebalanceerd kleurschema met veel rustige naturel en groentinten en natuurlijke materialen. Het geheel krijgt meer pit met de accentkleur oker, die bijvoorbeeld ook in het glas van de Brokis lampen boven de eettafel is terug te vinden. Deze stond op het moodboard en is een schot in de roos: transparant, luchtig en sfeervol boven de eettafel. We kunnen vanuit Berden de mooiste combinaties maken, we hebben alle topmerken in huis. En juist dat combineren van diverse merken, dat vinden mensen vaak lastig. Wij helpen ze daar graag bij. Zodat uit het enorm veelzijdige aanbod de juiste keuzes gemaakt worden. Voor een ruimte die klopt.

^