In contact met de natuur

Adeline en Florent Maillet verlieten de stad om hun ideale thuis te bouwen in contact met de natuur.

Hun ideale thuis
in contact met de natuur

Toen ze 15 jaar geleden de familieboerderij overnamen, woonden ze al ongeveer tien jaar in de stad en dachten ze: ‘als we de stad verlaten, moeten we het huis bouwen waar we altijd al van droomden.’ Adeline en Florent wilden een huis dat past in het landschap en geen storende factor is in de omgeving. Hun ideale huis is een eenvoudig huis. Geen franjes. Wie heeft er nu zes slaapkamers of vier verdiepingen nodig? “Thuis is een plek waar we ons vrij voelen, zowel binnen als buiten. We hebben ruimte, we hebben licht, we hebben rust.”

Vitra Locker Box

Door de combinatie van grote ramen en veel planten is het alsof de natuur zorgt voor de decoratie van het huis. Elke ochtend nemen ze vijf minuten de tijd om naar buiten te kijken. Voor het raam staan en naar buiten kijken naar de bomen, dit uitzicht is geweldig. De verlichting is ieder seizoen weer anders. In de lente is het gezin altijd buiten, met de handen in de aarde, bomen snoeien, gras maaien. ’s Winters zitten ze binnen bij de kachel waarvoor ze het hout tijdens de lente hebben verzameld en gekapt.

Wat betreft de keuze van meubels houden Adeline en Florent van dingen die een verleden hebben en tegelijkertijd emotie oproepen. Ze houden van houten meubels, met hout voelen ze zich op hun gemak. Meubels van een bepaalde kwaliteit die ze door kunnen geven aan hun twee kinderen.

^