Vintage meubelstukken

Met een gemeenschappelijke liefde voor erfgoed en gastvrijheid verzamelen Karin en Xavier Donck vintage meubelstukken en kunst.

Verzamelen van vintage
meubelstukken en kunst

Karin en Xavier zijn echte verzamelaars, wanneer ze een stad bezoeken gaan ze op zoek naar speciale stukken en kopen ze altijd wel iets. Een kunstwerk of meubelstuk, een mooi voorwerp of een plant, eenmaal gekocht worden deze voorwerpen eens in de zoveel tijd verplaatst in het huis. De inrichting verandert vaak, op de ene dag kiezen ze ervoor om de woon- en eetkamer om te wisselen en de volgende morgen zetten ze alles weer terug als ze niet tevreden zijn met het resultaat.

Als stel hebben ze dezelfde smaak als het gaat om mooie dingen. Ze hebben samen veel gediscussieerd over wat ze mooi vinden en zijn daardoor op dezelfde lijn gekomen. We zijn allebei fan van designers Prouvé en Perriand, maar om verschillende redenen. Prouvé's technische kant spreekt ons aan en we houden van Perriand's voorliefde voor donker hout en het gebruik van verschillende materialen.

De deur in huize Donck staat altijd open voor vrienden en familie. De eettafel is misschien wel het belangrijkste meubelstuk in hun huis. Daar komen ze samen met vrienden en familie om lekker te eten en te drinken. Het is wel belangrijk dat de meubels comfortabel zijn en dat je omringd bent door fijne mensen. Eigenlijk draait alles om goede gesprekken.

^