Werken in een stadsoase

Paul Schrader heeft een atelier en huis voor zichzelf gecreëerd waar hij wonen en kunst combineert.

Wonen en werken
in een stadsoase

Toen Paul zijn schooldiploma haalde, dacht hij niet dat kunstenaar een echt beroep was. Hij studeerde rechten en werd advocaat. Echter bleef schilderen altijd in beeld. Hij gelooft dat wanneer je een grote passie voor iets hebt, er energie vrijkomt en je dingen creëert die je je anders nooit zou kunnen voorstellen.

Voor Paul draait het vaak om kleurencombinaties, innerlijke landschappen of droomlandschappen. Het is een idee dat hij vervolgens in kleuren tot uitdrukking brengt. Hij woont en werkt op verschillende locaties, maar thuis is zijn basis, de plek waar hij het liefst schildert. Zijn huis is als een schildersdoek met zeer hoge muren en hoge plafonds, allemaal wit, en de schilderijen hangen tegen deze achtergrond.

“Ik houd ervan mijn meubels op dezelfde plaats te houden. Als het eenmaal past, dan past het.” Vergelijk het met de compositie van een schilderij dat daarna niet meer wordt veranderd. Bij het inrichten van het interieur is er geen vaste strategie: ik vind iets mooi en het past goed bij elkaar. Meubels kunnen net als bij een schilderij werken als een soort tijdscapsule. Het moment dat het werd gemaakt is voorbij, maar er was iemand die het heeft geschilderd. De maker, de tijd en het werk vloeien samen en vormen één enkel idee. Hetzelfde gebeurt bij klassieke meubelstukken.

^