Jörg Ridderbusch

In 1984 richtte Jörg Ridderbusch samen met enkele partners het metaalconstructiebedrijf Ridderbusch Metal op. Deze stap was een logische keuze voor Ridderbusch, die voorheen werkzaam was als bankwerker/lasser in de machinebouw. Een minder voor de hand liggende stap leek echter enkele jaren geleden te zijn genomen: het creëren van boeiende metalen beelden van sloopijzer en ander restafval, waaronder sloopauto's. Zo vond hij een nieuwe uitdaging in de Schone Kunsten. Door het gebruik van technieken en materialen blijft hij trouw aan zijn oorsprong. Naast het produceren van stalen constructies, tovert hij tegenwoordig onder andere vogels, muizen en andere dieren tevoorschijn op ijzeren sokkels. Hiermee voegt hij emotie toe aan materiaal dat vaak als kil en levenloos wordt ervaren, materiaal dat zich bovendien aan het einde van zijn levenscyclus bevindt.

Met speelsheid verwerkt Ridderbusch dit kille materiaal en combineert hij het met kleurrijke fantasiefiguren. Het oude, geoxideerde ijzer vormt een schril contrast met de levendige kleuren, waardoor de kunstwerken van Ridderbusch direct in het oog springen en veel mensen fascineren.

Jörg Ridderbusch

Het werk van Ridderbusch leent zich uitstekend voor buitenkunst vanwege de omvang, maar ook vanwege het 'natuurlijke' karakter: het roestbruin van het ijzer en de frisse, vrolijke kleuren van de fantasiedieren. In tuinen en buitenruimtes fungeren zijn beelden als ware eyecatchers waar het oog telkens opnieuw naar toe getrokken wordt.

Kunstwerken van Jörg Ridderbusch:

Blije broeders
Bobby
Gabbers
Grote vrienden
^