Tom Smetsers

Tijdens zijn avontuur op de eilandengroep Siribuat, gelegen in de Zuid-Chinese Zee, fotografeerde Tom Smetsers indrukwekkende schelpen. Hiermee legde hij de basis voor zijn organische oervormen, die hij zelf beschrijft als "Hulsels van weekdieren". Hoewel Tom Smetsers les heeft gehad van verschillende kunstenaars, kan hij worden bestempeld als autodidact. Hij maakte zich snel meester van complexe technieken en ontwikkelde een scherp oog voor vormen en verhoudingen. In 2009 besloot hij zijn eigen atelier te openen. Het is daar dat de oervormen tot bloei komen en waar hij met materialen zoals cortenstaal, koper en glas vernieuwende varianten van zijn ingenieuze werk creëert.

De glasobjecten van Tom Smetsers zijn hand vervaardigd en uniek van stuk. Ieder glasobject toont anders van vorm, zo ontstaat er een eigen karakter en een uniek kunstobject op maat.

Tom Smetsers

De schoonheid van het werk zit voor Tom in het natuurlijke, de eenvoudige kleurstelling van het glas. De robuuste structuur geeft voor hem de rust en harmonie weer die ieder object karakteriseert.

Kunstwerken van Tom Smetsers:

Smetsers kunst1
Smetsers kunst2
Smetsers kunst3
Smetsers kunst4
^