Kartell

  Kartell heeft de wereld van kunststof een nieuwe dimensie gegeven. Dankzij de samenwerkingen met top designers zoals Philippe Starck, Joe Colombo, Piero Lissoni en Vico Magistretti. Het design merk bestaat inmiddels alweer 70 jaar en is niet meer weg te denken uit de wereld van design meubelen. Het merk laat zien dat kunststof zeker boeiend en mooi kan zijn. Anno 2020 blijft Kartell de grenzen van technische mogelijkheden van het material weer verleggen.


  8 gevonden artikelen

  8 gevonden artikelen

  Kartell geschiedenis

  In 1949 werd het merk Kartell opgericht door chemicus Giulio Castelli. In de beginjaren produceerde het bedrijf verschillende artikelen van kunststof, voornamelijk auto accessoires. Later verschoof de focus binnen Kartell naar huishoudelijke artikelen, lampen en laboratorium artikelen. Castelli wilde 'kunststof in huis introduceren' en glazen laboratoriumglaswerk vervangen door kunststof materialen. Vanaf het allereerste begin hanteerde Kartell een innovatieve benadering voor het ontwerpen en fabriceren van zijn design artikelen.

  In de jaren 60 versterkte Kartell zijn imago door de verschillende mogelijkheden van kunststof te onderzoeken. Deze mogelijkheden paste Castelli toe in de vormen en functies van zijn eigen producten. Na de introductie van meubels binnen de meubelbranche werd het merk gewaardeerd met internationale prijzen en creëerde zo een uitgestrekte reputatie in het buitenland.

  Kartell meubelen

  Het imago van Kartell is sinds de jaren 50 terug te vinden in ieder product. De ontwikkelingen, bedrijfsstrategieën en de zorg die het bedrijf heeft besteed aan technologie en design komt tot leven in de ontwerpen van de producten. Kartell stoelen en Kartell banken, maar ook Kartell accessoires en Kartell verlichting ademen de sfeer uit hun bestaansperiode uit, maar voldoen tegelijkertijd aan de hedendaagse norm. 

  Kleur bij Kartell

  Kartell en kleur zijn al jaren onlosmakelijk met elkaar verbonden. Dankzij Kartell's geslaagde, tijdloze ontwerpen zijn designklassiekers uit de beginjaren nog steeds op de markt. De Componibili bijvoorbeeld, is zo'n klassiek ontwerp uit de beginjaren dat nog steeds geproduceerd wordt. Sinds 2001 is dit transparante kunststof kastje geperfectioneerd. Het prijswinnend ontwerp is een wereldwijd succes.

  Kartell stoelen

  De design stoelen naar ontwerp van bekende designers zijn onmiddellijk herkenbaar en uiterst betaalbaar. De stoelen met doorzichtige effecten en unieke vormen worden overigens ook vaak ingezet bij projecten.
  Philippe Starck ontwierp een collectie design stoelen met een onmiskenbare uitstraling. Binnen de doorzichtige Ghost collectie ontwierp Starck onder andere de Louis Ghost, de Charles Ghost 
  De Kartell Masters stoel is een combinatie van designtoppers, ook naar ontwerp van Philippe Starck. Of wat dacht u van de Kartell Eros en de Kartell Dr No?
  Bekijkt u gerust onze uitgebreide collectie stoelen online. Hebt u een mooie stoel gevonden voor in uw eigen interieur? Bestelt u dan online. Wij hebben veel modellen op voorraad.

  Kartell banken

  Ook de banken van Kartell zijn volledig uit kunststof vervaardigd en zijn buitengewoon weersbestendig. De Kartell Bubble Club past door zijn ronde vormgeving en vrolijke kleuren perfect in uw tuin. 

  FB Instagram Pinterest YouTube LinkedIn