Knoll Studio

  Knoll Studio heeft sinds de oprichting in 1938 design integriteit als drijfveer binnen de onderneming. Knoll Studio is ervan overtuigd dat goed design tot goede zaken leidt. Met modern design als uitgangspunt heeft men inmiddels een veelomvattend portfolio opgebouwd met design meubels en textielsoorten waarbij duurzaamheid voorop staat. Een mooi voorbeeld hiervan is de Saarinen collectie.

  Knoll wordt wereldwijd erkend als aanvoerder op het gebied van design.Maar liefst 40 ontwerpen uit de Knoll collectie behoren tot de permanente Design collectie van het Museum of Modern Art in New York. De ontwerpen van Knoll zijn elegante producten voor kantoor- en thuisgebruik met 'modern design' als speerpunt. Men volgt de ontwikkelingen op de voet en ontwerpt meubels die zich aanpassen aan de voortdurende verandering van behoeften. De Knoll Studio collectie bevat tafels, stoelen en kantoormeubilair die zowel in de woonkamer als in kantoren past. Bijvoorbeeld de Knoll Studio Bertoia Side ChairKnoll Studio Barcelona Chair en natuurlijk de Saarinen collectie; met de Knoll Studio Saarinen Tulip Table en de Knoll Studio Saarinen Tulip Chair.

  14 gevonden artikelen

  14 gevonden artikelen

  Onder constructie!

  We zijn druk bezig met het realiseren van onze nieuwe webshop, waardoor we nog niet de complete collectie van alle merken online hebben staan. Natuurlijk kunt u wel meer informatie of een geheel vrijblijvende offerte aanvragen over het merk of een model. Neem hiervoor contact met ons op.

  Knoll geschiedenis

  Knoll werd in 1938 als Hans G. Knoll Furniture Company in New York opgericht door Hans G. Knoll. Als zoon van een van de Duitse pionieren onder de moderne meubelmakers, volgde hij zijn opleiding in Engeland en Zwitserland. Daar kwam hij in aanraking met het design en de architectuur uit de 20e eeuw en met beroemde sleutelfiguren waaronder Walter Gropius, Marcel Breuer en Mies van der Rohe.

  Tijdens de Tweede Wereldoorlog ontmoette Hans Knoll zijn latere echtgenote Florence Schust. Met een indrukwekkend CV op het gebied van opleiding en ervaring kreeg zij een betrekking in zijn onderneming. Na de Tweede Wereldoorlog richtte het echtpaar Knoll Associates op. Dankzij de talrijke Europese en Amerikaanse design contacten van Florence en Hans, kregen de producten onmiddellijk internationale flair. Er werd samengewerkt met beroemde architecten als Eero Saarinen en Franco Albini en kunstenaars zoals Harry Bertoia, Jens Risom en Isamu Noguchi. Dit resulteerde bij Knoll in een grote collectie van design objecten, zoals bijvoorbeeld de Saarinen collectie, die ook nu nog door velen als klassiekers van het moderne design gezien worden.

  Het einde van de Tweede Wereldoorlog stond bij Knoll in het teken van uitbreiding. In 1947 opende Knoll een showroom uitsluitend voor textiel en kondigde de oprichting van een textieldivisie aan. Ook ging men buiten New York op zoek naar een eerste vestigingsplaats voor de meubelproductie. Knoll vond een plek in het oosten van Pennsylvania. In deze streek vond men niet alleen toegewijde handwerkkunst, maar ook een groot aantal potentiële arbeidskrachten. Na de aankoop van het eerste gebouw in Penssburg, verworf Knoll in de vroege vijftiger jaren nog een gebouw in het nabijgelegen East Greenville. Tegenwoordig bevindt zich daar nog steeds het hoofdkantoor van Knoll Studio, als ook de grootste productiefabriek van de onderneming.

  De gezamenlijke design inspanningen bij Knoll Associates resulteerden in het belangrijkste en meest invloedrijke onderdeel in de planning: een afdeling die direct met klanten samenwerkte om zo hun specifieke eisen aan de werkplek te achterhalen. Op deze manier werden oplossingen voor de binnenhuisarchitectuur en de meubelen ontwikkeld. Deze geïntegreerde aanpak wordt tegenwoordig door velen als model voor de huidige aanpak bij het inrichten van een onderneming gezien.

  Tegenwoordig is Knoll de voortzetting van de erven van excellent design zoals het door Hans en Florence Knoll bedoeld was. Knoll werkt verder nog altijd samen met de beroemdste designers, om echte klassikers te ontwikkelen maar ook modern, fris en tijdloos design. De relatie met de klant op het gebied van werkplek design is nog altijd gebaseerd op individuele wensen op zakelijk gebied. Knoll is nog altijd ervan overtuigd dat "goed design leidt tot goede zaken".

  Duurzaam design

  Knoll is een van de leidende ondernemingen op het gebied van milieubescherming, het ontzien van natuurlijke bronnen en het reduceren van afval. Men zet zich in voor de bescherming van de natuurlijke leefomgeving en lokale gemeenschap. Men streeft ernaar om duurzame energie te gebruiken, maar ook water, bodem en bossen efficiënt en verantwoord te behandelen en natuurlijke bronnen te behouden. Knoll is een pioneer bij de 'Clean Technology'. De betrokkenheid bij een hogere milieustandaard wordt door Knoll uitgedrukt in een veelomvattend plan rondom milieu-, gezondheids- en veiligheidsmanagement.

  Bent u geïnteresseerd in de producten van Knoll Studio?
  Dan nodigen wij u graag uit om eens een bezoek te brengen in onze mooie interieurzaak in Axel.

  FB Instagram Pinterest YouTube LinkedIn