Berden & Ptah Kunstadvies

  In al onze winkels vindt u mooie werken van diverse kunstenaars uit binnen- en buitenland terug. Deze werken zijn geselecteerd door onze gespecialiseerde Kunstpartner Ptah. 

  Jacqueline Hermsen, eigenaresse van Ptah Kunstadvies, was meteen enthousiast toen Paul Berden vroeg om de kunstcollecties in onze winkels te bekijken. Ze heeft kritisch gekeken naar de huidige werken en is gaan zoeken naar kunstenaars die passen bij dat typische 'Berden gevoel'.

  Kunst kiest u op gevoel

  Kunst kan een mooie toegevoegde waarde hebben, het maakt een interieur persoonlijk, omdat het hier echt gaat om ieders eigen unieke smaak. In onze winkels zorgen we ervoor dat het mooi past in het totaalplaatje. Dat het een inspirerend geheel wordt waarin de kleuren, lijnen, formaten en vormen kloppen. Geen detail ontgaat ons hierbij.

  Ziet u in de winkel iets hangen waar u helemaal weg van bent, dan kunt u deze kunst ook aankopen. Wij regelen verder alles, komen ook om het werk mooi op te hangen of voor eventueel verder advies. Kunst kan een interieur echt afmaken, wij helpen u daar graag bij. 

  Neem contact op met Jacqueline via info@ptah.biz of bel 077 - 323 00 78.

  Een greep uit onze kunstcollectie


   

  Chaiyapong Hong Tong 

  Chaiyapong Hong Tong (1979) is een succesvolle jonge schilder uit Bangkok, Thailand. Hij wordt ook wel Tor genoemd. Hij studeerde aan King Mongkut Institute of Technology, en aan het College voor Schone Kunsten in Bangkok. Sindsdien verwierf zijn kunst internationale erkenning, en zijn veel van zijn schilderijen in privéverzamelingen over de hele wereld opgenomen.
  Tor maakt gebruik van dikke lagen acrylverf, in felle contrasterende kleuren en creëert daarmee unieke, in het oog springende schilderijen Tor vindt zijn inspiratie in de gezichten van vrouwen. Vrouwen met felgekleurde lippen en ogen. De kunstwerken van Tor bestaan uit prachtige kleur- en vormcomposities. In zijn werk vormen vrouwelijkheid en spontaniteit een samenspel.  Bob Thissen

  Bob Thissen studeerde in 2013 af aan de MAD Faculty Genk (België) met een hoge onderscheiding in een Master Course of Animation met zijn korte Stop-Motion film: “Nothing beyond Remains”. Met deze film won hij een prijs en werd geselecteerd voor meerdere film festivals in Europa.

  Bob behoort tot de absolute wereldtop op het gebied van ‘urban exploring’, ook wel bekend als ‘urbexing’; het bezoeken van verlate plekken. Hij reist letterlijk de hele wereld over. Hij maakte beelden in vijftig landen, verspreid over vier continenten: verlaten pretparken, vervallen kastelen, en marineschepen, je kunt het zo gek niet bedenken.

   

  Tilly Zegers

  "CouturedeMur" is ontstaan vanuit een periode in het Bonnefantenmuseum in Maastricht waar ik gedurende drie maanden heb gewerkt aan de totstandkoming van een expositie van Laura Lima.

  Ditmaal niet in kostuums voor een menselijk lichaam maar als nadrukkelijk aanwezige maatpakken in uw interieur of openbare ruimte. Geen schilderij maar een "Couture de mur"; grote en centimeters dikke frames die worden aangekleed met een sobere of juist kleurrijke uitstraling, maar immer strak in het pak.

  FB Instagram Pinterest YouTube LinkedIn