Berden & Ptah Kunstadvies

  Team Ptah

  In al onze winkels vind je mooie werken van diverse kunstenaars uit binnen- en buitenland terug. Deze werken zijn geselecteerd door onze gespecialiseerde Kunstpartner Ptah. Jacqueline Hermsen, eigenaresse van Ptah Kunstadvies, was meteen enthousiast toen Paul Berden vroeg om de kunstcollecties in onze winkels te bekijken. Ze heeft kritisch gekeken naar de huidige werken en is gaan zoeken naar kunstenaars die passen bij dat typische 'Berden gevoel'.

  Kunst kies je op gevoel

  Kunst kan een mooie toegevoegde waarde hebben, het maakt een interieur persoonlijk, omdat het hier echt gaat om ieders eigen unieke smaak. In onze winkels zorgen we ervoor dat het mooi past in het totaalplaatje. Dat het een inspirerend geheel wordt waarin de kleuren, lijnen, formaten en vormen kloppen. Geen detail ontgaat ons hierbij.

  Zie je in de winkel iets hangen waar u helemaal weg van bent? Dan kan je deze kunst ook aankopen. Wij regelen verder alles, komen ook om het werk mooi op te hangen of voor eventueel verder advies. Kunst kan een interieur echt afmaken en daar helpen wij je graag bij. 

  Meld je hier aan voor kunstadvies van Ptah of neem direct contact op met Jacqueline via info@ptah.biz of 077 - 323 00 78.

  Een greep uit onze kunstcollectie


  Ptah-1 Ramona Nieuwenhuisen

  Na het afronden van haar opleiding grafisch design & styling heeft Ramona Nieuwenhuisen (Hoorn, 1979) - in dienst van en freelance voor verschillende opdrachtgevers - vele mooie opdrachten mogen realiseren. Van het ontwerpen van logo’s en huisstijlen tot het stylen van beurzen en interieurs. Al op jonge leeftijd wist ze dat ze mooie dingen wilde creëren.

  Naast het werk in opdracht is haar interesse in kunst groot en brengt zij ook eigen werk uit. Een kruisbestuiving van de kennis van het grafisch design, het gevoel voor styling, de passie voor digitale fotografie en de liefde voor bloemen. Een samenkomst wat resulteert in krachtige bloemstillevens, geïnspireerd door de Hollandse Meesters uit de 17e eeuw. Waar zij hun panelen verrijkten met olieverf bouwt Ramona het werk bloem voor bloem digitaal op, niet met de kwast maar met de muis.  Iedere bloem, ieder blad is apart digitaal gefotografeerd en wordt laag voor laag gecomposeerd tot een uniek kunststuk. De lagen worden met verschillende scherptes, kleurintensiteit en belichting over elkaar geplaatst waardoor het werk een diepte krijgt alsof je naar een 3D beeld kijkt en de bloemen ieder moment naar voren kunnen komen. Bloemen in vele soorten, vormen en kleuren. Van een afstand lijkt het een verstild beeld maar bij een nadere blik zie je in iedere bloem de opgebouwde lagen in bijna voelbare structuren met diepte en beweging. Een stilleven dat tot de verbeelding spreekt.

  In haar nieuwste werken combineert Ramona haar bloemstillevens met portretten van vrouwen.

  Ptah-2

  Bob Thissen

  Bob Thissen studeerde in 2013 af aan de MAD Faculty Genk (België) met een hoge onderscheiding in een Master Course of Animation met zijn korte Stop-Motion film: “Nothing beyond Remains”. Met deze film won hij een prijs en werd geselecteerd voor meerdere film festivals in Europa.

  Bob behoort tot de absolute wereldtop op het gebied van ‘urban exploring’, ook wel bekend als ‘urbexing’; het bezoeken van verlate plekken. Hij reist letterlijk de hele wereld over. Hij maakte beelden in vijftig landen, verspreid over vier continenten: verlaten pretparken, vervallen kastelen, en marineschepen, je kunt het zo gek niet bedenken.

  FB Instagram Pinterest YouTube LinkedIn