Cassina fauteuils | stijlvolle creaties

Cassina staat al decennialang bekend om zijn uitzonderlijke ontwerpen van fantastische kwaliteit. In de loop der jaren heeft Cassina een schitterende collectie opgebouwd met topontwerpen van de beste designers. Wat dacht je van de LC collectie van Le Corbusier, Jeanneret en Perriand? Of designklassiekers zoals de Red and Blue Chair van Gerrit T. Rietveld? Daarnaast weet Cassina ieder jaar weer indruk te maken met nieuwe modellen, materialen, kleuren en toepassingen op het gebied van hoogwaardige Italiaanse zitmeubelen. Ontwerpers krijgen alle ruimte om te experimenten op het gebied van stijl en materialen. Cassina slaagt er daarbij in om deze stukken te presenteren als juweeltjes die perfect passen bij de rest van de collectie.

Bekijk de artistieke Cassina 2 Grand Confort, petit modèle fauteuil en Cassina 4 Chaise longue van Le Corbusier en de opvallende Cassina 637 Utrecht fauteuil van Gerrit Rietveld op onze website of kom gezellig langs in een van onze showrooms. Heb je vragen over dit merk of kun je een artikel niet terugvinden op deze pagina? Neem dan gerust contact met ons op.

Producten 1-20 van 21

Pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-20 van 21

Pagina
Van hoog naar laag sorteren

Cassina fauteuils van het hoogste niveau

De design fauteuils van Cassina zijn een briljante uitdrukking van meubel kennis. Gebaseerd op de principes van comfort, functionaliteit en stijl. Dat deze principes breed inzetbaar zijn bewijst het ontzettend diverse aanbod van Cassina. Zij vervaardigen fauteuils die variëren van volumineuze, omhullende vormen tot compacte, vierkante proporties. Alles is mogelijk in de designwereld van Cassina en als iets niet mogelijk is, dan kan het toch.

Daarom produceert Cassina enkel fauteuils van topontwerpers en is er veel ruimte voor designers die buiten de gebaande paden denken. Verder werkt de onderzoeks- en ontwikkelingsafdeling nauw samen met de hogeschool van Milaan in de zoektocht naar een duurzaam product model. Zo worden er inmiddels onder andere volledig gerecyclede vezels geproduceerd die gemaakt zijn van plastic afval uit de zee. Met een Cassina fauteuil heb je dus niet alleen design van het hoogste niveau, maar ook een stukje wetenschap in huis.

Neem plaats in een fauteuil van Cassina

Ze zijn stuk voor stuk een lust voor het oog en uiteraard kun je er heerlijk op zitten. Zoals op de Cassina 836 Tre Pezzi fauteuil. Groots en meeslepend heeft deze fauteuil wel iets weg van een troon die je met open armen uitnodigt om plaats te nemen. De felle kleuren vallen op, maar zijn toch subtiel genoeg om eenvoudig te combineren met andere meubels. Welke kamer in je huis krijgt de eer om dit prachtige kunstwerk te tonen?

Dat Cassina echt veelzijdig is blijkt verder uit de iconische Cassina 720 Lady fauteuil met die typische Cassina signatuur.

^