COR

Een echt goed meubel ziet er niet alleen goed uit. Het is ook praktisch, comfortabel, functioneel en tijdloos. De kwaliteitseisen van COR zijn hoog. Zo worden alleen de beste materialen geselecteerd. Deze materialen worden vervolgens volgens de hoogste technische standaarden verwerkt en gecontroleerd. Een uniek ontwerp van een ontwerper die inspeelt op alles wat zitten ontspannen en plezierig maakt, is het resultaat.

nieuwe website nieuwe website

Producten 1-20 van 33

Pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-20 van 33

Pagina
Van hoog naar laag sorteren

Je kunt voor iedere ruimte van je huis een passend COR meubel vinden. Zo kun je jouw zithoek helemaal compleet maken door de COR Mell bank samen met de COR Mell fauteuil. De COR collectie is veelal naar eigen wens samen te stellen in opstelling en kleur. Ook voor de eetkamer zijn er passende Cor eetkamertafels en COR eetkamerstoelen te vinden.

Historie van COR meubelen

In 1955 begonnen Prince Bentheim Teckelenburg en Leo Lübke met het produceren van meubels in Rheda-Wiedenbrück onder de naam COR, Latijn voor hart. Nog geen jaar later hadden de oprichters de eer om de eerste van de inmiddels vele onderscheidingen in ontvangst te nemen. In de swingende jaren 60 bracht COR de collectie Conseta, in de jaren 70 de collectie Trio in de tachtiger jaren Zyklus en hedendaags Clou, Sera, Pando, Zelda en Arthe.

Vakmensen en techniek bij COR

Technologie speelt vandaag de dag nog altijd een rol bij de productie maar COR leunt op de vaardige handen en ogen van de vaklieden die liefdevol waken over elk detail van de productie. Dit garandeert een product met de hoogste kwaliteit en een lange levensduur.

COR en duurzaamheid

Economie zonder ecologische idealen? Niet bij COR. In 1995 en opnieuw in 1998 loopt COR voorop door zichzelf te verplichten de mensheid en de natuur te beschermen tijdens het produceren. Dit door gebruik te maken van ruwe materialen uit "renewable sources", te zoeken naar een milieuvriendelijk consistent productieproces, schadelijke emissie zoveel mogelijk beperken en recycling bevorderen.

^