Fritz Hansen

Fritz Hansen is een design merk uit Denemarken. Fritz Hansen heeft een ontwerpfilosofie dat alle producten die zij ontwerpen een doel moeten hebben. Fritz Hansen gelooft in eenvoud en minimalisme en de producten moeten voldoen aan de behoeften van de gebruiker en moeten functioneren.

nieuwe website nieuwe website
Fritz Hansen

Producten 1-20 van 21

Pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-20 van 21

Pagina
Van hoog naar laag sorteren

Future Studies Fritz Hansen

Fritz Hansen is lid van de "Institute of Future Studies" te Kopenhagen. Het merk is zeer geïnteresseerd in studies gerelateerd aan toekomstige trends. Mensen/ designers buiten de meubelwereld, mensen uit de modewereld, uit de muziekindustrie, experimenteel theater, worden geraadpleegd. Deze gegevens worden gebruikt bij het ontwerpen van nieuwe producten.

Frits Hanzen is begonnen is in 1872. Hij kreeg het al gelijk druk waardoor hij een sterke reputatie kreeg. Ontwerpers van Frits Hanzen ontwierpen aan het begin van de 20e eeuw de Universiteitsbibliotheek, het stadhuis van Kopenhagen, de Hoge Raad en andere belangrijke projecten. Tafels, stoelen, kasten en banken, alles met de herkenbare Fritz Hansen signatuur.

Uitbreiding fabriek Fritz Hansen

Tijdens het decennium van de Tweede Wereldoorlog werd de Fritz Hansen fabriek uitgebreid. Door een paar strenge winters bezweken veel van de Deense walnootbomen. Hierdoor kocht Fritz Hansen een grote hoeveelheid van het hout op en gebruikte dit voor nieuw meubilair; serie walnoot. Het wordt een groot succes en de serie krijgt veel aandacht in de pers.

De allereerste klassieker van het decennium is de China Chair uit 1944, ontworpen door Hans. J. Wegner.

Een paar andere populaire iconen die karakteristiek zijn voor de jaren 50, zijn de Egg Chair Fauteuil, Drop en Swan chair en de Vlinderstoel. Een paar hiervan worden nu opnieuw uitgebracht. En een van de grootste successen is de tafel zonder einde, de Super-Elliptical Tafel. Deze tafel is ontworpen door Bruno Mathsson, Arne Jacobsen en Piet Hein.

Een samenwerking met designers

Fritz Hansen werkt samen met individuele architecten en designers. De samenwerking is gebaseerd op een gezamenlijke denkwijze dat hedendaags en mooi design de kwaliteit nooit in de weg mag staan. De ontwerpers zijn niet in dienst van het merk Fritz Hansen, maar werken voor zichzelf of een architectenbureau. Een nieuw project kan ontstaan uit een voorstel ingestuurd door een designer of door het inhuren van een jonge getalenteerde designer door Fritz Hansen die zeer geschikt is voor een project.

Een belangrijke klassieker voor is de Fritz Hansen The Egg fauteuil. Deze fauteuil behoort tot de iconen van dit mooi Deense merk. Wij hebben de The Egg Chair op voorraad in diverse uitvoeringen en kunnen deze snel leveren.

Verlichting

In 2015 gaat Fritz Hansen zich uitbreiden omdat hij zich ontfermt over het verlichtingsmerk Lightyears. Dit designmerk bouwde in de tien jaar daarvoor een karakteristieke collectie met een duidelijk Scandinavische identiteit. Deze uitstraling past perfect bij de meubels en accessoires van Fritz Hansen. Met deze verlichting is je interieur helemaal compleet.

^