Martinelli Luce Pipistrello

De naam ‘Pipistrello’ betekent eigenlijk vleermuis in het Italiaans. De naam verwijst naar de bijzondere lampenkap die de lampen hebben uit deze collectie. Die hebben namelijk wat weg van de vleugels van een vleermuis. De lamp is ook uniek omdat hij in hoogte versteld kan worden door de telescopische basis. Normaal is de lamp 66 centimeter lang, maar hij kan verlengd worden tot wel 86 centimeter. De lamp kan dus zowel als tafellamp dienen, maar ook als vloerlamp. Zo kun je de lamp elke dag op een andere manier gebruiken, super handig!

De lamp is verkrijgbaar in meerdere kleuren waardoor hij in elk interieur zou passen. De basis van de lamp is gemaakt van RVS. De kap is gemaakt van opaal wit methacrylaat. Hierdoor ontstaat er een diffuse licht verspreiding, wat de lamp erg mooi maakt.

3 producten

Van hoog naar laag sorteren

3 producten

Van hoog naar laag sorteren

Gouden variant Pipistrello

Er bestaat echter ook een prachtige gouden variant van de Pipistrello lamp. Deze lamp is uitgebracht in 2015 om de 50e verjaardag van de Pipistrello te vieren. Deze prachtige lamp is bekleed met een laagje 24-karaats goud. Wat een luxe!

Elio Martinelli

Dit Italiaanse verlichtingsmerk is opgericht in 1950 door Elio Martinelli. Hij had het idee om designverlichting te creëren voor bedrijven. Dit werd later ook verschoven naar de privésfeer. Dit prachtige verlichtingsmerk is origineel en ze hebben een kenmerkend design.

Gae Aulenti was een van de weinige Italiaanse vrouwen die actief bezig was op het gebied van design in de periode na de Tweede Wereldoorlog. Ze werd een welbekende designer en architect. Ze was onder andere verantwoordelijk voor de vernieuwing van het Museum d’Orsay.

^