Pilat&Pilat

De meubelen van het Friese Pilat&Pilat zijn stoer en duurzaam, maar met een warm, rijk en vertrouwd uiterlijk. Alle modellen krijgen dan ook de naam van een familielid. Bij Pilat&Pilat draait namelijk alles om mensen.

nieuwe website nieuwe website

Producten 1-20 van 34

Pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-20 van 34

Pagina
Van hoog naar laag sorteren

Pilat en Pilat collectie

De vertrouwdheid van de Pilat&Pilat meubelen zitten diep opgesloten in de robuuste ontwerpen. Denk aan: kasten, stoelen, tafels, banken en accessoires. Alle meubelen zijn tijdloos en gemaakt volgens de traditie van houtbewerking. De handtekening van Pilat is helder en eenvoudig, maar de afwerking en de materialen zijn rijk. Bekijk hieronder de collectie op je gemak.

Het DNA van het Friese Pilat&Pilat

Het is maar goed dat de familie Pilat zo groot is. Tientallen en tientallen meubelontwerpen bevolken inmiddels de Famyljecollectie van Pilat&Pilat (Famylje is Fries voor ‘familie’). Stamoudste Pake Sytse, zijn naam is sinds 2012 verbonden aan de stamtafel met een klokkenstoel als onderstel, kwam uit een gezin van dertien kinderen.

Ook het gezin waarin Gjalt Pilat, oprichter van het Friese meubelbedrijf, werd geboren, telt dertien kinderen. ‘Soms verdwijnt een meubelstuk na jaren uit de collectie. En dan mis ik zo’n familielid toch’, geeft Gjalt Pilat toe. Niet zelden keert een Lutske, Hindrik of Jelle dan later toch weer terug, in een nieuwe gedaante.

Materiaalkeuze van Pilat&Pilat: hout als basis

De prachtige meubels van Pilat&Pilat worden volgens de tradities van houtbewerking gemaakt. De houtsoorten en en afwerkingen zijn eindeloos! De houtsoorten waarmee Pilat&Pilat werkt zijn: eiken of gerookt eiken, standaard iepen, licht iepen of gebakken iepen en walnoot.

Pilat&Pilat tafels

Pilat heeft een ruim assortiment tafels, zoals de Brugt met een visgraat blad en de mooie Wybe tafel die verkrijgbaar is met een prachtig blad in diamant patroon. Dit is de enige in zijn soort.

^