QLOCKTWO

Het ontwerpersduo Marco Biegert en Andreas Funk runt samen een ontwerpbureau in Duitsland waar zij producten, reclamecampagnes en product toepassingen ontwikkelen. Dit designersduo is altijd gefascineerd geweest door het aspect tijd. Als tieners hadden ze al het idee om een totaal nieuwe klok te ontwikkelen die de tijd presenteert zoals mensen over tijd praten: “Het is...”.

nieuwe website nieuwe website
QLOCKTWO

4 producten

Van hoog naar laag sorteren

4 producten

Van hoog naar laag sorteren

Een nieuw concept van tijd door Biegert & Funk

Onze analoge klokken geven de tijd weer op een circulaire manier waarbij de beweging van de wijzers in feite de beweging van de aarde representeert. Tijd hoe wij mensen die meten berekenen we aan de hand van de draaiing van de aarde. In ongeveer 24 uur draaien we een rondje om onszelf en in ongeveer een jaar draaien we een rondje om de zon. Om te bepalen hoe laat het nu is kijken we eigenlijk naar ruimte en niet naar tijd.

Biegert & Funk hebben een manier gevonden om het nu op een heel intuïtieve wijze weer te geven. Door heel gericht antwoord te geven op de vraag “Hoe laat is het?”, maakt QLOCKTWO dit moment grijpbaarder. De klokt zegt “Het is” gevolgd door de tijd. Hiermee gaat de klok een stap verder dan het weergeven van de tijd, de klok geeft aan dat tijd werkelijk bestaat. De tijd is en het nu is voor jou. Maar pas op, voor je het weet is het weer voorbij.

Biegert & Funk verenigen kunstwerk en klok

Behalve dat Biegert & Funk erin zijn geslaagd om ons opnieuw na te laten denk over ruimte en tijd, zijn zij er bovenal in geslaagd om een prachtig kunstwerk te creëren. Ook als je niet op zoek bent naar een nieuw concept van tijd dan nog zul je genieten van die meesterwerk aan de muur of op tafel. De zorgvuldig geslepen spiegel, het strakke lettertype en de verschillende kleurmogelijkheden sieren ieder interieur. Het letter tableau doet ergens denken aan wat je te zien krijgt bij de opticien. Mocht je de letters aan de muur niet kunnen lezen, dan heb je in dit geval geen bril nodig, Qlocktwo is namelijk ook beschikbaar als horloge.

^