Riva 1920

Riva 1920 is een Italiaans designmerk dat prachtige, massief houten meubelen maakt. Dit doen ze op traditionele maar ook op innovatieve wijze, volgens het nieuwe concept van ‘ecologische meubelen’. Ze maken namelijk alleen gebruik van hout uit duurzaam onderhouden bosgebieden. Omdat veel ontwerpers achter dit concept staan zijn zij in de afgelopen jaren een samenwerking aangegaan met Riva 1920 om zo de meeste exclusieve meubelen te ontwerpen. Alles wordt handgemaakt in Italië.

nieuwe website nieuwe website
Riva 1920

12 producten

Van hoog naar laag sorteren

12 producten

Van hoog naar laag sorteren

Samenwerkingen Riva 1920

Riva 1920 werkt alleen samen met topdesigners, zoals Terry Dwan, Pininfarina, Riccardo Arbizzoni en Aldo Cibic. Denk hierbij aan kasten, ruimteverdelers, tafels, stoelen, slaapkamermeubilair, maar ook aan keukens. Bij Berden hebben we diverse meubelen verkrijgbaar van Riva 1920. Ga bijvoorbeeld voor deze prachtige Riva 1920 Rialto kast. Deze kast geeft ieder interieur net een beetje extra! Of ga voor deze bijzondere Riva 1920 Kauri Auckland tafel. Een moderne en robuuste tafel.

Begin van Riva 1920

Het verhaal van Riva 1920 begint in Vighizzolo, Cantù. In het hart van het Brianza-gebied van Lombardij richt Nino Romano een kleine door een familie gerunde ambachtelijke werkplaats op die gespecialiseerd is in de productie van massief houten meubelen in klassieke stijl.

Na het einde van de oorlog neemt Mario Riva plaats in het bedrijf in Vighizzolo. Hij neemt de activiteit van zijn schoonvader over en neemt een handvol werknemers in dienst. De productie zoals oorspronkelijk is bedacht blijf: in klassieke stijl, waarbij ze altijd prioriteit geven aan de kwaliteits kwestie in overeenstemming met de tradities van de typische vaardigheden van het vak, de traditionele bakermat van de Italiaans meubel productie van hoge kwaliteit.

En ook vandaag de dag blijft Riva 1920, sinds de oprichting, trouw aan de oorspronkelijke principes. Dit is wat het bedrijf ziet als producent, gebouwd op basis van tradities, cultuur, creativiteit en innovatie. De liefde voor de natuur en de zoektocht naar een nog betere kwaliteit van leven is de rode draad in Riva 1920, waar vakmanschap en waarden gecombineerd worden met de allernieuwste technologie en waar design en aandacht voor detail samenkomen om iets te creëren wat bijzonder, uniek en tijdloos is.

^