Tom Dixon

Tom Dixon (1959) startte officieel in 2002 zijn eigen label op, in Londen. Het is hem gelukt om als designer een succesvol bedrijf op te richten met bijbehorend label. Deze omvangrijke collectie bestaat onder andere uit Tom Dixon lampen, stoelen, tafels en accessoires. Tom Dixon startte eigenlijk al veel eerder als eigen ondernemen. Namelijk in 1987. Toen ging het echter om een productiebedrijf waaraan nog geen eigen label hing. Tom Dixon PID maakte een serie van multifunctionele meubels en verlichting in beperkte oplage. De S Chair en de Kitchen zijn stoelen die echt voor het werk van Tom Dixon staan in de periode van 1987.

nieuwe website nieuwe website
Tom Dixon

7 producten

Van hoog naar laag sorteren

7 producten

Van hoog naar laag sorteren

Tom Dixon, High End Design

De collectie van Tom Dixton is inmiddels uitgebreid naar een prachtige collectie met high end design. Eén van zijn grootste successen is de Mirror Ball collectie van spiegellampen. Ook de Beat familie is heel erg succesvol. Deze collectie bestaat uit een breed aanbod van overwegende vazen en lampen. De inspiratie kwam van traditionele Indiase watervaten en bronzen potten en pannen. Elke lamp is hand gesponnen en er wordt ook nog eens gebruik gemaakt van specifieke slagtechnieken, waardoor elke vorm uniek is. Ook zorgt een lak ervoor dat de binnen- en buitenkant van de hanglamp beschermd is tegen oxidatie.

De lampen van Tom Dixon

Er zijn veel design lampen te vinden in de collectie van Tom Dixon. De lampen van Tom Dixon zijn dan ook geliefd onder velen en dat is dan ook niet raar. De lampen zijn prachtig vormgegeven en echte eyecatchers. Ze vallen echt op. De Tom Dixon beat lampen zijn erg populair omdat deze design expressief en minimalistisch zijn tegelijkertijd. Dit is dan ook de perfecte combinatie voor in uiteenlopende interieurstijlen.

^