Eames Lounge Chair | De bestseller van Vitra

De Vitra Eames Lounge Chair is een van de meest bekende en iconische relaxfauteuils van Vitra. Het is een relaxfauteuil die tijdloos is en waar je generaties lang plezier van hebt. De Eames Lounge Chair werd in 1956 geïntroduceerd en is niet meer weg te denken uit de collectie van Vitra. De stoel werd ontwikkeld door het designduo Charles & Ray Eames, zij hebben hun krachten als architect en kunstschilder gebundeld en kwamen tot een ongekend designobject. De Eames Lounge Chair is vandaag de dag in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar.

3 producten

Van hoog naar laag sorteren

3 producten

Van hoog naar laag sorteren

Eames Lounge Chair door de jaren heen

De Eames Lounge Chair is gebaseerd op de traditionele Engelse clubfauteuil. Het heeft jaren in beslag genomen totdat Charles & Ray Eames tot het ontwerp van de huidige lounge chair kwamen. Het doel van het designduo was om met de beste materialen en het hoogste vakmanschap een ruime stoel met een optimaal zitcomfort te creëren. Het resultaat mag er zeker zijn, het is een elegante en moderne clubstoel die na meer dan 60 jaar nog steeds mateloos populair is.

Sinds de introductie van de Eames Lounge Chair is de gemiddelde lichaamslengte wereldwijd toegenomen met bijna 10cm. Die ontwikkeling heeft Vitra ertoe gezet een nieuw, groter model te maken om zo ook lange mensen te kunnen laten genieten van het zitcomfort van de fauteuil. Om nog meer te kunnen genieten in de Eames Lounge Chair is heeft Vitra de Ottoman ontworpen. De ottoman biedt perfecte ondersteuning tijdens het relaxen en is in dezelfde uitvoering te leveren als de Vitra lounge chair.

Koop bij een erkende Vitra dealer

De Eames Lounge Chair met ottoman is werelwijd een populair design item, dit zorgt er helaas ook voor dat er veel imitaties worden aangeboden. Een imitaite is slecht een kopie waardoor de kwaliteit niet gegarandeerd kan worden. Ons advies is dan ook; investeer in een originele Eames Lounge Chair. De productie van de Lounge Chair bestaat uit 47 verschillende stappen. Deze nauwkeurige stappen worden veelal met de hand uitgevoerd en zorgen ervoor dat de stoel generaties lang meegaat. Een zekerheid die enkel het originele model kan bieden. 

Berden is trots op het feit dat wij officiële dealer zijn van Vitra en dus ook van de Eames Lounge Chair. De meest authentieke uitvoering zijn direct uit voorraad leverbaar. Wil je graag het zitcomfort ervaren? Informeer in welke woonwinkel je de Lounge Chair kunt vinden.

^