Sjer Jacobs

  Sjer JacobsSjer Jacobs werd geboren in Tegelen in 1963. Sjer studeerde Tekenen en Handvaardigheid aan de lerarenopleiding in Sittard, maar koos laten voor de vrije expressie en volgde een studie aan de stadsacademie in Maastricht.

  Sjer werkt met zeer verschillende materialen: keramiek, brons, tin, staal, hout, kunststof, olieverf en inkt. Ook in zijn technieken legt hij zich geen beperkingen op. Zijn werk is zowel twee- als driedimensionaal. Sjer Jacobs ontleent zijn thema’s aan zijn directe omgeving. Mensen vormen daarbij zijn belangrijkste inspiratiebron. De mens, enerzijds in al zijn verscheidenheid, anderzijds in een geheel eigen stijl. In de meest strikte zin van het woord is deze markante kunstenaar een mannetjesmaker. Zo eenvoudig wil hij het zelf noemen.

  Sjer Jacobs beeldt mensen uit het dagelijkse leven uit, hoe mensen kijken, hoe ze zich gedragen. Hun houding, oogopslag, kleding, alles is van belang. Sjer observeert, combineert, legt ongecompliceerd en met zekere abstrahering zeer suggestief de mensen vast. Sjer Jacobs vertaalt de bouw van zijn modellen meestal in eenvoudige, plompe, schilderachtig behandelde vormen voor de verschillende lichaamsdelen.

  Zijn beelden en schilderijen vertellen over de kijk van de kunstenaar op de wereld om zich heen. Dat Sjer Jacobs daarbij de zichtbare werkelijkheid op een geheel eigen wijze uitbeeldt, zal voor ieder die het werk kent, duidelijk zijn.


  De kunstwerken van Sjer Jacobs vindt u bij Berden in Heerlen, Sittard en Venlo.

  Berden Heerlen Berden Sittard Berden Venlo
  Promenade 12 Industriestraat 23 Nijmeegseweg 6
  6411 JK Heerlen 6135 KG Sittard 5916 PT Venlo

  Kunst Sjer Jacobs

  FB Instagram Pinterest YouTube LinkedIn