Slim slapen | kom alles te weten voor een goede nachtrust!


  Welkom op de Slim slapen Pagina. Op deze pagina leest u allemaal 'Wist je datjes' over slapen, tips en tricks om beter te kunnen slapen en nog veel meer informatie. Alles om ervoor te zorgen dat uw nachtrust zo optimaal en goed mogelijk wordt. Wist u bijvoorbeeld dat u 1/3 van uw leven in bed ligt? Of dat te weinig slaap voor gewichtstoename kan zorgen? Of iemand die 's nachts naast een snurker ligt, ieder jaar 3 weken aan slaap mist? Gelukkig zijn er veel mogelijkheden die ervoor kunnen zorgen dat uw nachtrust weer optimaal wordt en u de volgende dag weer fit en uitgerust wakker wordt. Lees snel verder en kom alles te weten over hoe u weer heerlijk kunt slapen. 

  Slim slapen 1


  ► De 5 beste slaaptips van onze slaapexperts.
  ► Lees hier de 5 beste slaaptips van onze slaapexpert Hans Speetjens

  1. De ideale temperatuur op de slaapkamer is 18 graden. Een airco zou perfect zijn. Mocht u deze niet hebben, kunt u Outlast kussenslopen en hoeslakens gebruiken, deze voeren het overschot aan warmte en vocht weg.
  2. Zorg voor een dekbed of deken die aangepast is aan het seizoen. Niet te dik en niet te dun.
  3. Test een matras NIET door er op te gaan zitten. Een matras is ontworpen om u uitgestrekt te dragen. Ga dus vooral liggen om te testen. Zorg voor de juiste steun in uw rug- of zijholte (lende).
  4. Let op een goed ondersteunend kussen. Uw hoofd moet in een ontspannen positie liggen; in lijn met uw romp. 
  5. Zorg voor een goed hoeslaken, liefst een katoenen jersey-stretch uitvoering, zodat indien u van zijde verandert, u niet op de vouwen in het laken ligt en zodoende de bloedtoevoer bekneld. Dit zorgt voor een onrustige nacht omdat u onnodig veel moet draaien.


  ► Lees hier de 5 beste slaaptips van onze slaapexpert Eric Keunen 

  1. Buikslapen kunt u het beste vermijden, dit is namelijk de slechtst mogelijke houding voor de nekwervelkolom.
  2. Een te hoge vochtigheidsgraad in de slaapkamer zal de levensduur van de matras verkorten, daarnaast zal het de kans op huisstofmijt vergroten.
  3. Ga op een vast tijdstip slapen en zorg voor 7 tot 8 uur slaap per nacht voor een volwassene.
  4. Een te dik of te hard kussen zorgt voor druk op de nek -en rugwervels.
  5. Slapen op een te hard of te zacht slaapsysteem tast de slaapkwaliteit aan die tot pijnklachten kunnen leiden.


  ► Lees hier de 5 beste slaaptips van onze slaapexpert Keanne Diederen 

  1. Veel mensen weten niet dat slaaptekort het ontstaan van fijne lijntjes in de gezichtshuid bevordert. Een deel van de normale huidveroudering wordt 's nachts weer hersteld, maar dat goede werk komt bijna tot stilstand bij langdurig slaaptekort. 
  2. Wie overdag wordt blootgesteld aan veel daglicht maakt 's avonds voldoende van het slaaphormoon melatonine aan. In het donkere jaargetijde is blootstelling aan daglicht extra belangrijk. 
  3. Je verliest ongeveer 3 liter zweet per week tijdens het slapen. Het meeste zweet verdampt, maar toch komt er alsnog een heleboel in je matras terecht. Ventileer je matras dus regelmatig  en zorg een voor een goede molton.
  4. Een banaan opeten voor het slapen kan helpen bij een goede nachtrust, aldus experts. Bananen bevatten tryptofaan aminozuur dat zorgt voor aanmaak van de chemische stof serotine in de hersenen, wat een kalmerende en slaapbevorderende werking heeft.
  5. Huismijt is niet te voorkomen, maar het is wél een goed idee om je matras twee keer per jaar in de zon te laten luchten. Waarom? UV-licht doodt huismijt, dus een zonbehandeling is geen overbodige luxe.


  ► Lees hier onze handige 'Wist je datjes'.
  U leest hier een overzicht van een heleboel handige 'Wist je datjes' met oplossingen die ervoor kunnen zorgen dat uw nachtrust beter wordt en dat u voortaan weer uitgerust wakker wordt. Daarnaast zijn het ook gewoon grappige weetjes over slapen. 

  ► De Auping Somnox slaaprobot.
  Auping heeft in samenwerking met Somnox de eerste slaaprobot ter wereld ontwikkeld. De Somnox slaaprobot van Auping zorgt ervoor dat uw lichaam en geest dankzij een intelligente technologie kalmeert. Dankzij de ademhalingsregulering, rustgevende muziek en geborgenheid zorgt de robot ervoor dat u sneller in slaap valt, langer slaapt en uitgerust wakker wordt. Bestel de Auping Somnox slaaprobot gemakkelijk online en geniet van een betere nachtrust of vraag onze slaapexperts naar de mogelijkheden! 

  Somnox slaaprobot


  Het Auping Evolve matras.
  Het eerste volledig recyclebare matras van Auping, de Evolve!  Dit innovatieve matras is niet alleen goed voor het milieu, maar ook nog eens goed voor jouw nachtrust. Het matras bestaat namelijk uit innovatieve materialen; polyester en staal. Dit onderscheidt het Evolve matras van alle andere matrassen uit het assortiment van Auping. Iedere nacht kun je tot wel 2 liter vocht verliezen. Daarom is een goed ventilerend matras van essentieel belang. In de Evolve zit geen schuim verwerkt, waardoor deze matras optimaal ventileert. Daarnaast is het Evolve matras de winnaar van de Red Dot Design Award 2020.

  ► Lees hier meer informatie over het duurzame Evolve Matras van Auping. 

  Auping Evolve matras


  ► De Social Media kanalen van Berden Slapen. 
  Volg jij onze social media kanalen al? Berden heeft een overkoepelende Facebookpagina waar u alles kunt lezen over Berden mode, wonen, slapen & meer. Sinds kort heeft Berden Slapen een eigen Instagrampagina @berdenslapen. Volg ons gerust en mis niets over de laatste slaaptips, interieur, onze slaapexperts, nieuwe acties enzovoorts. Hebt u zelf iets gekocht bij Berden Slapen, dan mag u dat altijd met ons online delen via de hashtag #berdenslapen

  Slim slapen

  Hebt u vragen omtrent slapen, een goede nachtrust of onze uitgrebreide slapencollectie? Vul dan het onderstaande formulier in en neem contact met ons op. Wij helpen u graag verder! 

  Facebookfacebook.com/berdennl Instagram@berdenslapen Emailinfo@berden.nl Shop onlineBekijk de slapen collectie online!


  Neem contact met ons op

  * Vereiste velden

  FB Instagram Pinterest YouTube LinkedIn