Meer afbeeldingen

Vitra Eames Lounge Chair & Ottoman wit notenhout

Over Vitra Eames Lounge Chair & Ottoman wit notenhout

De Eames Lounge chair XL met premium sneeuw leder en wit gepigmenteerd notenhout schaal + Ottoman, nu uit voorraad leverbaar!

  • Premium Sneeuw leer
  • Wit gepigmenteerd notenhout schaal
  • Nieuwe afmeting (B 84 x D 85-92 x H 89 cm)

Lees meer

Geïnteresseerd in deze fauteuil?
Vraag nu een offerte aan en ontvang een mooi aanbod*!
* Niet geldig op reeds afgeprijsde artikelen

Uit voorraad leverbaar

   

9.420,-

Vraag offerte aan voor

Productnaam Prijs
Vitra Eames Lounge Chair & Ottoman wit notenhout € 9420De afgebeelde uitvoering kan afwijken van de vanaf prijs.

Onze voordelen?

Zeker van uw aankoop

CBW-erkende winkel

Bel ons op +31 77-358 06 68

Mogelijkheid tot 7 jaar service & garantie op uw zitmeubel


Vitra Eames Lounge Chair & Ottoman wit notenhout

Deze uitvoering heeft een wit gepigmenteerd notenhouten schaal en het onderstel is gepolijst. Het leer van de stoel is premium in Snow kleur en er zitten viltglijders voor een harde vloer onder de poten. Nieuwe afmeting (B 84 x D 85-92 x H 89 cm).

De Eames Lounge chair is een prachtige comfortabele metgezel voor in je woonruimte. Charles Eames heeft de aanzet gegeven tot de ontwikkeling van de Lounge Chair met de uitspraak “Waarom maken we geen nieuwe versie van de oude Engelse clubfauteuil?”. Door de uitspraak is een proces ontstaan wat jaren lang in beslag nam. Het doel van dit proces was om een ruime stoel met optimaal zitcomfort te creëren door middel van de beste materialen en en vakmanschap. In 1956 hebben charles en Ray Eames de fauteuil ontworpen en daarmee de lat hoger dan ooit gelegd. De fauteuil is niet alleen mooier en moderner maar ook nog eens een stuk comfortabeler dan de gewone club stoel. Door al deze pluspunten is de Lounge Chair een van de beroemdste ontwerpen van Charles en Ray Eames geworden en bereikte hij de status klassieker in de moderne meubeldesign geschiedenis.

De lounge Chair wordt al sinds het begin geproduceerd in verschillende uitvoeringen. Er was regelmatig vraag naar een witte uitvoering. Echter werd de witte uitvoering maar zelden geproduceerd en wanneer dit gebeurde kwam de witte variant als speciale uitvoering op de markt. Nu zijn we op het punt gekomen dat de witte uitvoering wel een onderdeel is van de vaste collectie. De nieuwe interpretatie van de klassieke stoel is verwerkt in een lichte elegante uitvoering. De uitvoering is gemaakt door Vitra in samenwerking met het Eames Office en de Nederlandse ontwerpster Hella Jongerius. Alle elementen van de fauteuil zijn op elkaar afgestemd op de schaal gemaakt van licht getint walnotenfineer.

Eigenschappen

Artikelnaam Vitra Eames Lounge Chair & Ottoman wit notenhout
Artikelnummer 216279

FB Instagram Pinterest YouTube LinkedIn