Walter KnollWalter Knoll behoort tot de trendsetters in de internationale inrichtingsmarkt. De succesvolle fabrikant van zitmeubelen en projectinrichtingen verdubbelde haar omzet in de afgelopen drie jaar. Een meer dan knappe prestatie die echter niet zo maar is komen aanzwaaien.

Enkele designers zijn o.a. Pearson Lloyd, Norman Foster, Eoos, Wolfgang C.R. Metzger en George Nelson. Mocht u geïnteresseerd zijn in een ontwerp van deze topdesigners, loop dan gerust eens binnen in een van onze showrooms waar de collecties groots staan opgesteld, of bekijk onze online collectie.

13 artikel(en)

13 artikel(en)

Onder constructie!

We zijn druk bezig met het realiseren van onze nieuwe webshop, waardoor we nog niet de complete collectie van alle merken online hebben staan. Natuurlijk kunt u wel meer informatie of een geheel vrijblijvende offerte aanvragen over het merk of een model. Vul hiervoor onderstaand contactformulier in!

Neem contact met ons op

* Vereiste velden


Walter Knoll geschiedenis

In 1865 opent Wilhelm Knoll in Stuttgart een ''lederzaak''. De stamvader van de Knolldynastie fabriceert in zijn bedrijf zitmeubelen en gestoffeerde meubelen van bijzonder goede kwaliteit. De ambachtelijke kwaliteit van zijn producten zorgt ervoor dat hij de ''Koninklijke Hofleverancier'' van het vorstenhuis van Wurttemberg wordt.

In 1907 nemen de zonen Wilhelm en Walter Knoll het bedrijf van hun vader over. Zij voelen zich verplicht om zich aan de principes van de ambachtelijke kwaliteit te houden. Maar tegelijkertijd zijn zij nu ook vol enthousiasme op zoek naar nieuwe vormen en functies voor hun zitmeubelen. De pioniersgeest brengt Walter Knoll in 1921 naar de VS.

In 1925 komt Walter Knoll terug uit de Verenigde Staten. Geinspireerd door de cultuur en de kunst van de Nieuwe Wereld, begint hij een eigen bedrijf met de naam Walter Knoll & Co. GmbH. Het bedrijf wordt in 1937 overgeplaatst naar Herrenberg. Vlak voor de Tweede Wereldoorlog vertrekt ook Hans, de oudste zoon van Walter Knoll, naar Amerika. Daar sticht hij het bedrijf Knoll International.

1950 is de mijlpaal van een nieuw begin na het keerpunt van de Tweede Wereldoorlog. De meubelbeurs in Keulen, die in dat jaar voor het eerst plaatsvindt, betekent voor het bedrijf Walter Knoll de doorbraak. De marktpenetratie is gelukt. In 1964 neemt Robert, de op een na oudste zoon van Walter Knoll, het aanzienlijk gegroeide en florerende bedrijf over.

In 1974 staan de producten van Walter Knoll voor het eerst ook op de meubelbeurs van Milaan. Belangrijk mammoetorders bevestigen nu de strategie van het bedrijf. Het commerciele segment van kantoormeubilair wordt onder het label Walter Knoll Office steeds belangrijker. In het midden van de jaren tachtig wordt het bedrijf Wilhelm Knoll overgenoemn door Walter Knoll & Co.

In 1993 koopt de familie Rolf Benz het bedrijf Walter Knoll. de oudste zoon, Markus Benz, wordt algemeen directeur. Sindsdien is hij continu bezig, het vakmanschap voor het ontwerpen van modern, klassiek-tijdloos meubilair uit te breiden. En dat op basis van een lange traditie van ambachtelijke kwaliteit en stijlbepalende ontwerpen.

2001. In Motzingen, 15 minuten van Herrenberg, wordt de nieuwe fabriek gebouwd. Het eerste nieuwbouwgedeelte is in juli 2001 in gebruik genomen.

Onder de regie van Markus Benz, is Walter Knoll een collectie van beproefde klassiekers en nieuwe moderne ontwerpen. Het design is een combinatie van formele actualiteit met een hoog zitcomfort, ambachtelijke kwaliteit en zorgvuldig geselecteerde materialen. Niet alleen voor prive-woningen maar ook voor de inrichting van nieuwe gebouwen.

FB Instagram Pinterest YouTube LinkedIn Google+