Vitra Ball Chair miniatuur

De miniatuur Ball Chair van Vitra is must-have voor liefhebbers van designmeubelen!

  • Gemaakt op een schaal van 1:6
  • Vervaardigd uit dezelfde materialen en technieken als het origineel
  • Een bijzondere woonaccessoire

€ 429,00
Levertijd op aanvraag

Ontvang een mooi aanbod
Dit artikel is in meerdere uitvoeringen verkrijgbaar. Vraag een offerte aan voor meer informatie over de beschikbare kleuren, afmetingen en materialen & ontvang een mooi aanbod.

Offerte aanvragen
Vraag je offerte aan voor de Vitra Ball Chair miniatuur
Dit artikel is in meerdere uitvoeringen verkrijgbaar. Vraag een vrijblijvende offerte aan voor meer informatie over kleuren, afmetingen en materialen & ontvang een scherpe prijs.
Vitra Ball Chair miniatuur

Design: Eero Aarnio - 1965

Met zijn simplistische en opvallende vorm is de Ball Chair een typisch symbool van de omptimistische cultuur van de jaren zestig. Het gebruik van plastic voor het produceren van meubelen was in die tijd vrij nieuw en is daarom zeer herkenbaar voor die tijd. Veel meubelen werden van plastic gemaakt omdat er relatief complexe vormen gemakkelijk in serie konden worden geproduceerd. De dynamische vorm van de Ball Chair lijkt op een ruimtecapsule. De buitenkant van de stoel lijkt koud en futuristisch, maar aan de binnenkant is er een zachte ruimte te vinden waar gebruikers zich warm en veilig kunnen voelen.

De Ball Chair - Miniatuur van Vitra

De miniatuur collectie van Vitra brengt de meest belangrijke meubelen uit de moderne meubelgeschiedenis in klein formaat. Deze miniaturen zijn voorzien van de originele constructie en bestaan uit dezelfde materialen en kleuren die bij het origineel ook wordt gebruikt. De Ball Chair miniatuur is gemaakt op een schaal van 1:6 vergeleken met het origineel.

Artikelnummer329721
Vitra

Vitra

Al meer dan 80 jaar is het Zwitserse Vitra, specialist in het creëren van innovatieve design meubelen. De producten worden vervaardigd in samenwerking met de fantastische ontwerpers en vakmensen. Vitra is een echt familiebedrijf en gelooft in lange termijnrelaties met klanten, medewerkers en ontwerpers.

^