Plastic tassen

Bij Berden maken we gebruik van plastic tassen. Slecht voor het milieu denk je misschien, maar dat valt eigenlijk heel erg mee. Uit een onderzoek van Radar is gebleken dat herbruikbare plastic zakken een lager impact op het milieu hebben dan papieren of katoenen tassen.

Hoe kan dat nou? Het is eigenlijk best simpel.

Berden & Het Goed

Hergebruik van de plastic tas

Papieren tassen gaan snel stuk en worden hierdoor vaak na 1 keer gebruiken al weggegooid. Katoenen tassen zijn stevig en kun je dus langere tijd te gebruiken. Echter heeft de productie van een katoenen tas een grotere impact op het milieu ten opzichte van de productie van een plastic tas. Volgens het onderzoek moet je de tas ongeveer 75 keer gebruiken om deze impact af te laten nemen, waar een plastic tas slechts 10 keer hergebruikt hoeft te worden voor hetzelfde effect. De plastic zakken van Berden zijn van stevige kwaliteit waardoor je ze met gemak meerdere keren opnieuw kunt gebruiken.

Is jouw plastic tas kapot? Gooi deze dan in de afvalbak, zodat het niet in de natuur terecht komt. Dat maakt ook al een groot verschil!

^