Vloerkleden | dé finishing touch

Een vloerkleed fungeert als de 'finishing touch' in elk interieur. Het complementeert een geheel of brengt extra sfeer aan.

Vloerkleden Vloerkleden
Rechthoekige vloerkleden

Rechthoekige vloerkleden

Ronde vloerkleden

Ronde vloerkleden

Buitenkleden

Buitenkleden

Producten 1-20 van 40

Pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-20 van 40

Pagina
Van hoog naar laag sorteren

Een vloerkleed of karpet kan in veel afmetingen en materialen worden besteld. Berden Wonen heeft meerdere designmerken in de collectie waardoor er altijd een vloerkleed bijzit, dat past in jouw interieur. Zo hebben wij een mooie collectie van rechthoekige en ronde vloerkleden. Ook kun je vloerkleden voor buiten bij Berden Wonen vinden.

Vloerkleden op maat

Een hoop stijlvolle vloerkleden zijn in standaard afmetingen leverbaar. Het is bovendien mogelijk om een vloerkleed op maat te bestellen. Naast de gewenste afmetingen kun je kiezen uit diverse materialen, kleuren en afwerkingen. In onze collectie vind je onder andere HAY vloerkleden, maar ook merken zoals B&B Italia, Cassina, CS Rugs, Kartell en Leolux.

Karpetten of vloerkleden

Karpet of vloerkleed; het zijn beide benamingen voor een sfeervol stuk vloerbedekking welke op maat zijn gemaakt en mooi zijn afgewerkt. Ze dienen als verbinder van alle meubelstukken en bevatten de kunst om een interieur compleet te maken. Een karpet kan een compacte ruimte groter doen lijken en een grote kamer knusser maken. Bovendien hebben tapijten een geluiddempende werking. Kies voor een subtiel, rond tapijt om een bepaald item eruit te laten springen of plaats een groot en uitgesproken vloerkleed als blikvanger in je interieur.

Vloerkleden in verschillende formaten, vormen & kleuren

Een vloerkleed heeft grote invloed op de sfeer in huis. Het is dan ook belangrijk om goed na te denken wat voor vloerkleed het beste tot zijn recht komt in je interieur. Denk daarbij aan het formaat, de vorm, kleur en het dessin. De meeste aanbieders hebben vele modellen in de collectie die te verkrijgen zijn in vaste maten, vormen en kleuren. In veel gevallen is het ook mogelijk om te kiezen voor een vloerkleed op maat. Een goed voorbeeld van een merk met de mogelijkheid tot maatwerk is CS Rugs.

Hoogpolig of laagpolig vloerkleed

Naast de verschillende formaten, vormen, kleuren en materialen is de poolhoogte ook van groot belang voor de sfeer in je interieur. De tapijten zijn onder te verdelen in verschillende pool categorieën:

  • laagpolig: tot ongeveer 6 mm
  • gemiddeld polig: 6 mm tot ongeveer 12 mm
  • hoogpolig: 12 mm en hoger

Laagpolige karpetten zijn sterk en hebben een vlakker oppervlak. Ze zijn eenvoudig schoon te houden. Vuil en stof zijn gemakkelijk met een stofzuiger te verwijderen. Ook de haren van huisdieren blijven niet steken in het tapijt. Heb je huisdieren of (jonge) kinderen? Dan is een laagpolig vloerkleed een goede keuze.

Het nadeel van een laagpolig tapijt is dat deze minder zacht is. Sommige tapijten kunnen zelfs wat grover aanvoelen. Dit is niet prettig wanneer je er met blote voeten overheen loopt. Een laagpolig vloerkleed is dan ook een minder goede keuze voor op de slaapkamer.

Hoogpolige tapijten zijn in tegenstelling tot laagpolige tapijten zeer comfortabel. Ze voelen heerlijk zacht aan. Ideaal voor op de slaapkamer of in een woonkamer waarbij comfort centraal staat. Een hoogpolig vloerkleed is niet alleen comfortabel, maar geeft ook warmte aan een interieur. Verder heeft een hoogpolig tapijt een betere geluiddempende functie dan een laagpolige. Echter is er een nadeel, vuil en stof zijn moeilijker te verwijderen.

Voor een balans tussen praktisch en comfort kun je het beste gaan voor een vloerkleed met een gemiddelde poolhoogte. Deze voelt een stuk zachter aan dan laagpolig en is beter schoon te houden dan een hoogpolig karpet.

Koop je vloerkleed bij Berden Wonen

Bekijk de volledige collectie aan design vloerkleden bij Berden Wonen online. Bezoek een van onze woonwinkels waar je een kleine greep uit onze collectie terugvindt. We adviseren je alvorens je bezoek eerst contact met ons op te nemen. Wij informeren je graag in welke woonwinkel je het specifieke design vloerkleed kunt vinden. Weet je welk vloerkleed precies past in jouw interieur? Vraag vrijblijvend een offerte bij ons aan. Ook kun je gemakkelijk online jouw gewenste vloerkleed bestellen.

^