Garantie | recht op een mooi product

Voor alle artikelen die je bij ons koopt, geldt de wettelijke garantie. Wettelijke garantie wil zeggen dat een product datgene is of moet doen wat de consument er in alle redelijkheid van mag verwachten. Voor sommige producten geldt ook een fabrieksgarantie. Deze garantie doet niets af aan de wettelijke garantie. Daarnaast maakt Berden Wonen gebruik van een CBW-garantie op de producten. Dit betekent dat je als consument extra goed beschermd bent bij jouw aankopen. De CBW garantie geeft een garantie van 2 jaar op alle producten die je in onze webshop of woonwinkels koopt.

Garantie

Wanneer heb ik garantie?

De extra CBW-garantie is van toepassing op producten die bestemd zijn voor het gebruik in Nederland met een termijn van twee jaar. De datum van aankoop of, in het geval van bezorging, de bezorgdatum is de startdatum van jouw garantietermijn*.

* De garantietermijn geldt niet voor de wettelijke garantie, deze is niet gebonden aan een termijn.

Reparaties binnen de garantietermijn

Binnen de garantietermijn krijg je de volledige kosten vergoed voor reparatie of vervanging, inclusief vracht- en voorrijdkosten (m.u.v. een verhuizing naar het buitenland. Dan is het oorspronkelijke bezorgadres van toepassing). De productgarantie wordt door Berden uitgevoerd. Indien deze er niet is dan zal in sommige gevallen de fabrikant uitkomst kunnen bieden. Reparaties die buiten de CBW-garantie vallen worden tegen de kostprijs doorberekend.

Kan mijn garantie komen te vervallen?

Iedere vorm van garantie komt te vervallen indien een gebrek is ontstaan als gevolg van onoordeelkundig of oneigenlijk gebruik daarvan, onjuiste opslag of onderhoud door kopen en/of door derden.

^