Carte blanche

Binnenkijken bij de familie Wang

Carte blanche
op vertrouwen

De familie Wang liet haar oog vallen op een mooi penthouse in Heerdt, Düsseldorf. Beter gezegd, op een tekening van het plan, want het project moest nog gerealiseerd worden. En dat maakt het inrichten een extra uitdaging. David Wang ging op zoek naar een professionele partij die het gezin hierbij kon helpen en kwam in Venlo uit waar Berden voor hen aan de slag ging.

'Een hele zoektocht', vertelt David. 'Na veel meubelzaken in een straal rond mijn woonplaats vergeleken te hebben, was Berden de absolute winnaar. Het voelde goed zodra ik de zaak in Venlo binnenliep. We houden van een minimalistisch interieur van hoge kwaliteit, puur en mooi in eenvoud. Niet te extravagant of te luxe, dat is niet onze smaak. Ze stelden de juiste vragen en konden een goede voorstelling maken van de beste opties op basis van de plattegrond. Vervolgens is berden met een uitgebreid plan gekomen. We hebben ze eigenlijk carte blanche gegeven, dat vertrouwen was er gewoon.'

Mooie mix

Het interieurontwerp was een schot in de roos. Het kleurgebruik, de gekozen meubels, de toegepaste materialen, het gezin was meteen enthousiast. Er is gekozen voor een mix van pasteltinten die mooi overgaan in de zachte neutrale basiskleuren. Dit kleurschema heeft extra diepte gekregen door een aubergineachtige kleur als accent toe te passen. In de stoelen, maar ook in de kunst komt dit kleurgebruik consequent terug. Het zorgt voor een rustig geheel. Qua materialen is er gespeeld met goud- en bronsaccenten, dit zie je bijvoorbeeld terug in de wandlamp. De Aim lampen van Flos combineren in deze kleur mooi met de goudtinten die ook zo passen bij de Chinese cultuur. Want wat zo leuk is, de familie Wang heeft aan deze basis haar eigen touch weten te geven. Je ziet Chinese invloeden erbij, die mooi opgaan in het geheel. Het eindresultaat is rustig en toch geheel eigen, persoonlijk gemaakt.

Puntjes op de i

Geweldig om te zien dat het ook zo uitpakt zoals je op papier hebt bedacht. Een minpunt van de ruimte was de wand met een kolom die voor constructie moest blijven maar wel echt een sta-in-de-weg was. Deze kwam in de zithoek naar voren, maar is nu onderdeel van de kastenwand die samengesteld is met de boxen Vision van Pastoe. We zijn voor een leuke combinatie gegaan met zes kastjes in diverse grijstinten en hebben bewust deze gradatie van kleur toegepast omdat de kasten ook in diepte verspringen. Door de pilaar in een mooi passende tint te schilderen, vormt de wand nu een mooi geheel. Geen doorn in het oog meer en prettig om naar te kijken.

Stralend middelpunt

De familie Wang is blij met resultaat. 'Berden gaf ons een goed en mooi advies over het kleurenschema, het past perfect bij ons. Ook over de creatieve invulling van de muur waar de tv staat zijn we erg te spreken, dit is nu het stralende middelpunt van de ruimte. Net als het voorstel voor de meubels. De Shark eetkamerstoelen en de Orange Slice fauteuil van Artifort die niet alleen erg mooi zijn, maar ook nog eens erg comfortabel zitten. Onze woonkamer is door het ontwerp en de meubels van Berden getransformeerd tot mijn favoriete ruimte in huis. De samenwerking met berden is van begin tot eind een geweldige ervaring geweest.'

^