Berden & Designverlichting

Wanneer de dagen korter worden en er meer behoefte is aan licht, is een mooie designlamp natuurlijk onmisbaar in jouw interieur.

Verlichting is ontzettend bepalend voor de sfeer in huis. Bovendien kunnen we allemaal wel wat extra gezelligheid gebruiken in huis. Kies voor een van onderstaande lampen om deze druilerige herfstdagen door te komen en voor sfeervolle feestdagen. Dit is onze top 5 echte designklassiekers.

Berden & Designverlichting
Flos Arco booglamp

Flos Arco booglamp

Creëer een statement in je interieur met de prachtige Flos Arco vloerlamp. De designers Achille & Pier Giacomo Castiglioni wilden met het ontwerp een staande lamp ontwikkelen die schijnt op tafel. Het aanbod van dit soort lampen is groot. Wel is het nadeel dat je bij deze modellen om de lamp heen moet lopen. De mannen bedachten daarom een lamp die maar liefst twee meter van de tafel staat, zodat om de tafel heenlopen nog niet eerder zo makkelijk was.

De Arco lamp staat, naast de eettafel, ook mooi bij de salontafel in de woonkamer. De aluminium gepolijste kop is verbonden aan de wit marmeren basis door middel van een gebogen stalen buis. Met een totale hoogte van maar liefst 240 cm loop je eenvoudig onder de lamp door.

Martinelli Luce Pipistrello lamp

Wie kent hem niet? Een echte klassieker, ontworpen door Gae Aulenti, heeft door de jaren heen behoorlijk wat varianten op zijn naam. Toch gaat niets boven het origineel. De Martinelli Luce Pipistrello lamp heeft een telescopische voet die in hoogte te verstellen is.

Naast de originele, grote lamp van Ø55 cm en een hoogte van 66 tot 86 cm, is de Pipistrello ook verkrijgbaar in maat medium met een doorsnee van 42 cm en een hoogte te verstellen van 50 tot 62 cm. Is de medium nog te groot? Ga dan voor de mini! Deze lamp heeft een diameter van 27 cm en een niet te verstellen hoogte van 35 cm. Met de medium pas je eenvoudig de lichtintensiteit aan door middel van de dimmer!

Martinelli Pipistrello lamp
Kartell Bougie lamp

Kartell Bourgie lamp

Een moderne lamp met een tintje barok; dat is de Bourgie tafellamp van Kartell. De onderdelen van de driedelige voet lopen stervormig ineen en de lampenkap met plissé-effect zorgt voor een speelse lichtverspreiding. De kap is in drie hoogtes te verstellen: 68, 73 tot 78 cm. Zo is de Bourgie niet alleen een sfeermaker, maar ook functioneel en te gebruiken als bureau-, tafel- of leeslamp.

De Kartell Bourgie lamp, ontworpen door Ferruccio Laviani, is leverbaar in verschillende kleuren. De lamp bestaat, net als alle andere producten van Kartell, volledig uit kunststof.

ClassiCon Tube Light lamp

De ClassiCon Tube Light van Eileen Gray is een designlamp die zich thuis voelt in elk interieur. De verfijnde vloerlamp is door de samensmelting van de ronde voet en slanke, verchroomde stalen staaf in combinatie met de lichtbuis een echte eenheid. De lineaire lamp weet door zijn relatief grote oppervlak het licht ver en gelijkmatig te verspreiden. In totaal is de Tube Light 104 cm hoog. De Tube Light is als designklassieker aan tal van museumcollecties toegevoegd over de hele wereld.

ClassiCon Tube Light lamp
Tecnolumen Bauhaus WG24 lamp

Tecnolumen Bauhaus WG 24 lamp

De kleinste lamp hebben wij dan wel voor het laatst bewaard, maar het is zeker niet de minste! De Bauhaus WG 24 van Tecnolumen is misschien wel de meest iconische tafellamp aller tijden. De lamp werd ontworpen door Wagenfeld in 1924 en is vanwege zijn compacte formaat, een doorsnee van 18 cm en een hoogte van 36 cm, op veel plekken toe te passen in het interieur. Zo kun je de lamp makkelijk kwijt op een dressoir en de schouw van een openhaard, maar ook op kantoor.

Ben je benieuwd of wij de lamp van je voorkeur op voorraad hebben of dat deze in een van onze vestigingen staat? Neem in dat geval even contact met ons op om eventuele teleurstelling te voorkomen.

^