Retourneren

Wij streven ernaar dat je tevreden bent met alle aankopen die je in onze webshop doet. Mocht je onverhoopt toch een artikel willen ruilen / retourneren is dit mogelijk binnen een termijn van 14 dagen na afleverdatum van jouw bestelling. Om het herroepingsrecht uit te oefenen, moet je ons via een ondubbelzinnige verklaring (bijvoorbeeld schriftelijk, per post, fax of e-mail) op de hoogte stellen de overeenkomst te herroepen. Hieronder kun je een modelformulier voor herroeping downloaden, deze bieden wij conform onze algemene voorwaarden aan en kun je gebruiken wanneer je besluit een artikel terug te sturen, maar bent hiertoe niet verplicht. Om de herroepingstermijn na te leven volstaat het om de mededeling betreffende de uitoefening van het herroepingsrecht te verzenden voordat de herroepingstermijn is verstreken. Wij bevestigen vervolgens jouw retour. Daarna kun je het artikel in de originele verpakking samen met de originele aankoopnota retour sturen.

Indien er onnodige schade aan het product is ontstaan, dan kan Berden deze waardevermindering in rekening brengen. Je bent alleen aansprakelijk voor de waardevermindering van de goederen die het gevolg is van het gebruik van de goederen, dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van de goederen vast te stellen.

Terugbetaling
Als je de overeenkomst herroept, ontvang je alle betalingen die tot op dat moment zijn gedaan, inclusief leveringskosten (met uitzondering van eventuele extra kosten ten gevolge van je keuze voor een andere wijze van levering dan de door ons geboden goedkoopste standaard levering) in ieder geval niet later dan 14 dagen nadat wij op de hoogte zijn gesteld van je beslissing de overeenkomst te herroepen, van ons terug. Indien je slechts een deel van je bestelling retour stuurt dan worden de kosten voor levering niet teruggestort. Wij betalen je terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee je de oorspronkelijke transactie hebt verricht, tenzij je uitdrukkelijk anderszins hebt ingestemd. Wij mogen wachten met terugbetaling tot wij de goederen hebben teruggekregen, of je hebt aangetoond dat de goederen zijn teruggezonden, al naar gelang welk tijdstip eerst valt.

Je dient de goederen niet later dan 14 dagen na de dag waarop je het besluit de overeenkomst te herroepen aan ons hebt medegedeeld, aan ons terug te zenden of te overhandigen. Je bent op tijd als je de goederen terugstuurt voordat de termijn van 14 dagen is verstreken.

Artikelen die voor jou op maat zijn gemaakt of artikelen die voor jou op maat zijn aangepast, kun je niet retourneren of ruilen als je spijt hebt van de aankoop.

Retouradres
Berdenmeubelen B.V.
Groot Egtenrayseweg 78-80
5928 PA VENLO

Download het Modelformulier voor herroeping >

Veelgestelde vragen over retourneren

Hoe meld ik mijn retourzending aan?

Je kunt jouw retourzending aanmelden door ons via een ondubbelzinnige verklaring (bijvoorbeeld schriftelijk, per post, fax of e-mail) op de hoogte stellen de overeenkomst te herroepen. Vermeld hierbij duidelijk jouw gegevens, het ordernummer, het product dat je wilt retourneren en de datum waarop je de bestelling hebt ontvangen. Vervolgens bevestigen wij jouw retour.

Hoe verzend ik mijn retourzending na aanmelden?

Je kunt ervoor kiezen om het artikel zelf te brengen of het op te sturen naar ons magazijn. De retourkosten komen voor jouw eigen rekening en je bent zelf aansprakelijk voor de aankomst van jouw retourzending. Het is ook mogelijk om, afhankelijk van het artikel, de retourzending door ons op te laten halen. Hier zijn voorwaarden en extra kosten aan verbonden. Neem contact op met de afdeling Verkoop voor meer informatie. Wij attenderen je er graag op dat artikelen, indien redelijkerwijs mogelijk, in de originele verpakking worden geretourneerd.

Hoe werkt de terugbetaling van mijn retourzending?

Wij vergoeden alle betalingen van de consument binnen 14 dagen volgend op de dag waarop de herroeping is gemeld en de geretourneerde producten bij ons ontvangen zijn. De terugbetaling is kosteloos.

Kan ik een product ruilen?

Mocht je het ontvangen artikel willen ruilen dan is dat mogelijk binnen 14 dagen na ontvangst van je bestelling. Bij ruilen zijn de verzendkosten voor het nieuwe artikel voor onze rekening. Artikelen die voor jou op maat zijn gemaakt of artikelen die voor jou op maat zijn aangepast, kun je niet ruilen.

^