Foscarini

Het volledige assortiment Foscarini verlichting kun je bij Berden bestellen. Niet alleen de namen zoals 'Le Soleil' en 'Supernova' zijn vindingrijk. De collectie hanglampen, vloerlampen en tafellampen zijn exclusief qua design en passen in elk interieur.

nieuwe website nieuwe website
Foscarini

Producten 1-20 van 23

Pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-20 van 23

Pagina
Van hoog naar laag sorteren

In samenwerking met vele ontwerpers over de hele wereld creëert Foscarini designlampen. Hierdoor zijn zij een gepersonaliseerd bedrijf, dat goed kan aansluiten op de ontwerpen van de designers. Designers hebben een idee, dat voortkomt uit een droom of emotie. Hiermee wordt geëxperimenteerd, tijdens dit proces zijn er geen mentale barrières of technische grenzen. Vervolgens wordt dit vertaald naar een ontwerp dat door Foscarini wordt ontwikkeld en geproduceerd.

Foscarini designlampen

De collectie design verlichting van Foscarini bestaat uit design hanglampen, vloerlampen, lampen voor aan het plafond of de muur en kleine tafellampen. De speciale lampen zijn een sfeervolle toevoeging aan het interieur en ze zijn verkrijgbaar in heel veel mooie uitvoeringen. Ontdek nu de design verlichting van Foscarini bij Berden!

Foscarini hanglampen

Foscarini heeft een mooi aanbod hanglampen in de collectie. Een paar populaire modellen zijn de Spokes lamp, de Caboche lamp en de Foscarini Tress. Natuurlijk zijn er nog veel meer mooie hanglampen in de uitgebreide collectie van Foscarini hanglampen.

In 1981 werd het Italiaanse merk Foscarini opgericht op Murano door Carlo Urbinati en Alessandro Vecchiato. Murano is een eilandengroep ten noordoosten van het historische centrum van Venetië en staat bekend om zijn glaskunst. Het in design verlichting gespecialiseerde Foscarini groeide snel op dit eiland en verhuisde in 1994 naar het Venetiaanse vasteland. Hier focuste Foscarini zich niet langer meer op glas, maar schakelde men over op design lampen van kevlar of polyethyleen.

Foscarini Spokes lamp

De Foscarini Spokes serie zijn een van de bekendste lampen van Foscarini. De ontwerpers Garcia Cumini hebben zich laten inspireren door de antieke Oosterse lantaarns. De slanke spaken, van gelakt staal en aluminium, zorgen voor een speels schaduwspel, dit komt eveneens doordat de lichtbron zowel bovenin als onderin de Spokes lamp bevindt. Door de verschillende vormen en kleuren van de Foscarini Spokes lamp te brengen creëer je een eigen unieke eyecatcher.

^