Louis Poulsen

In de verlichtingswereld kun je niet ontkomen aan de naam Louis Poulsen. Het merk heeft een nauwe samenwerking met wereldwijd beroemde ontwerpers zoals Arne Jacobsen, Poul Henningsen en Verner Panton. Hierdoor heeft het Deense merk zich bewezen als een van de belangrijkste leveranciers van decoratieve en architectonische designverlichting.

nieuwe website nieuwe website
Louis Poulsen

Producten 1-20 van 27

Pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-20 van 27

Pagina
Van hoog naar laag sorteren

In de collectie van Louis Poulsen zitten echte klassiekers onder de designlampen. Denk hierbij aan de Panthella lamp. Ook verkrijgbaar als mini tafellamp. Ook is de PH lampenserie heel populair, bijvoorbeeld de PH 5 hanglamp en de PH 2/1 tafellamp.

Lampen van Louis Poulsen

De basis van Louis Poulsen is ‘vorm volgt functie’, net als de Scandinavische ontwerp traditie. Ieder detail in het ontwerp heeft een doel, waarbij design wordt gebruikt om het licht vorm te geven. Door deze unieke benadering van licht is er een prachtige collectie ontstaan van hanglampen, vloerlampen, tafellampen en wandlampen die bekend zijn geworden om hun functionele maar aansprekende decoratieve ontwerp. De lampen kunnen in meerdere omgevingen gebruikt worden, zowel thuis als in een professionele omgeving.

Louis Poulsen AJ familie bij Berden

Louis Poulsen heeft meer bekende series, zoals de de AJ lampen. De naam is toe te wijzen aan de ontwerper van deze collectie, Arne Jacobsen. Deze lampen zijn oorspronkelijk voor het SAS Royal Hotel in Kopenhagen (1957) ontworpen. Door de jaren heen heeft deze serie zich ontwikkeld tot een van de bekendste Louis Poulsen collecties.

De AJ lampen kennen een unieke vormgeving door de combinatie van de rechte lijnen en de rechte en schuine hoeken. Bij Berden kun je kiezen voor de Louis Poulsen AJ hanglamp in verschillende kleuren. Wil jij de AJ hanglamp graag bekijken? Bezoek een van onze Berden woonwinkels.

Geschiedenis Louis Poulsen

Louis Poulsen bestaat al sinds 1874. Maar meer dan een eeuw geleden hadden ze nog niet zoveel met verlichting te maken. Ludvig R. Poulsen begon namelijk als wijnimporteur. Na 4 jaar legde deze onderneming alweer het loodje. Daarna deed Poulsen een tweede poging door een gereedschapswinkel te starten. Hij huurde tijdelijk zijn neef, Louis Poulsen, in. Hij werd dan ook de uiteindelijke naamgever van het verlichtingsmerk. Twintig jaar later werd het bedrijf overgenomen voor Sophus Kaastrup-Olsen, dit het voortzette onder de naam Louis Poulsen & Co. En pas sinds 1926 is Louis Poulsen te zien op de verlichtingsmarkt. En zeker niet zonder resultaat!

^