Vitra Eames fiberglass stoelen | basis voor de toekomst

Comfort en functioneel design uitgedrukt als stoel. Dat waren de uitgangspunten voor Charles en Ray Eames bij het ontwerpen van deze serie stoelen.

De historie van de Vitra Eames stoelen begon in de vijftiger jaren. Initieel was de stoel gepland met een metalen constructie. Maar dat maakte de stoel niet geschikt voor het geplande gebruik. Met glasvezel werd het design geperfectioneerd.

Dit materiaal leent zich uitstekend voor een unieke uitstraling. Glasvezel, oftewel Fibreglass, is namelijk een materiaal dat bij compositie bepaalde unieke elementen krijgt die geen stoel gelijk maakt. Glasvezel als materiaal was eerder niet gebruikt in de meubelindustrie maar het werd na de introductie een feit.

Een aantal modellen zijn direct uit voorraad leverbaar, waardoor je snel kunt genieten van jouw aankoop. Neem contact met ons op voor meer informatie als jouw gewenste stoel geen vinkje heeft hieronder.

8 producten

Van hoog naar laag sorteren

8 producten

Van hoog naar laag sorteren

Samengesteld naar jouw wensen

De stoel wordt samengesteld met een glasvezel frame (opties voor bekleding) een armleuning en verschillende onderstellen. Deze zijn gecategoriseerd middels een 3 letter code voor elk onderdeel.

Aan de eettafel begint het met de letter D van Dining. Zoals de Vitra Eames DAX Fiberglass. A vertegenwoordig de armleuning en X het 4 potige onderstel. Zonder armleuning wordt de A vervangen met de letter S voor Side chair.

Deze stoel is bijvoorbeeld ook verkrijgbaar met een houten esdoorn onderstel. Genaamd de DAW of de DSW. Je hoeft deze codes niet te onthouden, onze collega’s helpen je graag aan jouw gewenste combinatie. Het frame voor de dining serie is beschikbaar in 9 kleuren. Voor het metalen onderstel kan worden gekozen uit wit, chroom of zwarte poedercoating en het houten onderstel is leverbaar in 4 types hout.

Soms wil je wat meer de Lounge richting kant op gaan met deze stoel. Voor die combinatie in de woonkamer. Dat kan ook met de Eames Fiberglass modellen. Als schommelende versie (R voor rocking) of als vaste lounge stoel in de woonkamer. Het onderstel is aangepast om de gewenste comfort te leveren. Deze lounge editie is beschikbaar in vier prachtige kleuren voor het frame.

Voor de zitkussens zijn 32 kleuren beschikbaar om net even dat extra persoonlijke tintje te geven die aansluit op de toon van het omringende meubilair.

 

^