Hay Result eetkamerstoel

De Hay Result is een iconische stoel uit de jaren vijftig

  • Een echte designklassieker
  • Strakke, eenvoudige vormgeving

€ 359,00
Vanaf € 359,00

De afbeelding kan afwijken van de vanaf prijs

Levertijd op aanvraag

Ontvang een mooi aanbod
Dit artikel is in meerdere uitvoeringen verkrijgbaar. Vraag een offerte aan voor meer informatie over de beschikbare kleuren, afmetingen en materialen & ontvang een mooi aanbod.

Offerte aanvragen
Vraag je offerte aan voor de Hay Result eetkamerstoel
Dit artikel is in meerdere uitvoeringen verkrijgbaar. Vraag een vrijblijvende offerte aan voor meer informatie over kleuren, afmetingen en materialen & ontvang een scherpe prijs.
Hay Result eetkamerstoel

Designers Friso Kramer en Wim Rietveld, 1958

De Hay Result stoel is oorspronkelijk ontworpen in 1958 door Friso Kramer en Wim Rietveld. De stoel werd in de jaren zestig en zeventig voornamelijk in scholen gebruikt. De iconische stoel is een absolute designklassieker waar u wellicht als kind op gezeten heeft. De stoel is in 2017 opnieuw uitgegeven door Hay & Ahrend waardoor de industriële stoel nu weer voor een geheel nieuwe generatie verkrijgbaar is. De Result Chair heeft een tijdloos ontwerp dat strak, eenvoudig én functioneel is. Het onderstel is gemaakt van metaal en de zitting en rugleuning zijn gemaakt van eiken. De stoel past door zijn ingetogen vormgeving in vrijwel ieder interieur. Met de Hay Result stoel creëert u een stukje designgeschiedenis in uw interieur. Geschikt voor bij u thuis, maar ook voor zakelijk gebruik.

De stoel Result zelf samenstellen

Voor het onderstel kunt u kiezen tussen de kleuren beige en zwart. De zitting en rugleuning zijn verkrijgbaar in eikenhout fineer, waarbij u kunt kiezen uit diverse soorten afwerkingen. De stoel past perfect bij de Pyramid tafel en Pyramid bank. Informeer bij ons naar de vele mogelijkheden om zo uw perfecte Hay Result stoel samen te stellen.

Afmetingen (hoogte x breedte x diepte)

81 x 45,5 x 48,5 cm

Artikelnummer291182
HAY

HAY

HAY is een Deens designmerk dat in 2002 is opgericht. In deze 20 jaar is het uitgegroeid tot een bekend en populair merk in de design wereld. Binnen HAY laat men zich voornamelijk inspireren door Deense meubels uit de jaren ‘50 en ‘60. HAY werkt samen met zowel gevestigde als nieuwe ontwerpers om de collectie samen te stellen.

Wim Rietveld

Wim Rietveld

Wim Rietveld is een van de bekendste Nederlandse ontwerpers. In zijn ontwerpen kloppen altijd de technische en constructieve aspecten, waarna hij zich richtte op het vormgeven van het ontwerp. Zijn ontwerpen zijn tot op de dag van vandaag nog steeds terug te vinden in verschillende interieurs.

^