Brand van Egmond

Na hun afstuderen aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht, hebben William Brand en Annet van Egmond een atelier opgericht met als enige bedoeling om zonder beperkingen te creëren. Dit was in 1989 en sindsdien ontwerpt en vervaardigd Brand van Egmond prachtige handgemaakte lichtsculpturen en designverlichting. Het resultaat is een zeer gevarieerde en bijzondere collectie design kroonluchters, plafonnières en vloerlampen waarmee je een waar kunstwerk in huis haalt.

Brand van Egmond

Producten 1-20 van 24

Pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-20 van 24

Pagina
Van hoog naar laag sorteren

Bekijk de iconische Delphinium kroonluchter, Hollywood plafonnière en Arthur vloerlamp op onze website of kom gezellig langs in een van onze showrooms. Heb je vragen over dit merk of kun je een artikel niet terugvinden op deze pagina? Neem dan gerust contact met ons op.

Brand van Egmond: een wereldwijd succes

Als vrij beeldende kunstenaars begonnen William Brand en Annet van Egmond hun loopbaan met het exposeren van hun objecten in galerieën. Nu wordt Brand van Egmond vertegenwoordigd in 45 landen en ieder jaar is de collectie te zien op zes grote beurzen: Salone de Mobile Milan, Coutrai, Frankfurt, Tokyo, Amsterdam en Cologne.

De unieke ontwerpen van Brand van Egmond combineren architectuur, licht en design en zijn te vinden in huizen, restaurants en hotels overal ter wereld. Enkele noemenswaardige projecten waarbij Brand van Egmond betrokken was: restaurant Fifteen van Jamie Oliver, 76e Academy Awards USA, Nederlandse Ambassade in Delhi, Berlin Spielbank Theater en de Night Watch collectie in het kader van de 400e verjaardag van Rembrandt.

Lichtsculpturen voor jou van Brand van Egmond

Brand van Egmond gelooft dat ruimtes en mensen lichtsculpturen verdienen die emoties oproepen en karakter toevoegen. Met tientallen jaren ervaring is hun team gespecialiseerd in het ontwerpen van hoogwaardige handgemaakte moderne verlichting voor luxe interieurs en commerciële interieur projecten. Omdat de gehele collectie met de hand wordt gemaakt is het ook mogelijk om lampen op maat te bestellen. Handwerk dat generaties lang meegaat en bestand is tegen het verstrijken van de tijd door de hoge kwaliteit.

Brand van Egmond heeft zowel vloerlampen, tafellampen als hanglampen. Deze zijn allemaal met elkaar te combineren en leverbaar in diverse kleuren. Wanneer je kiest voor verlichting van Brand van Egmond heb je altijd een unieke blikvanger in huis. Zoals de luxe Brand van Egmond Kelp lamp of Brand van Egmond Hollywood vloerlamp.

^